Forum avocaţi > Drept penal

Abuz polițist examinator

19-10-2020

Buna ziua in data de 16.10.2020 am susținut proba practică pentru redobândirea categoriei C la Târgu Mureș. In primul giratoriu polițistul examinator mi-a pus o frână deși în momentul respectiv nu circula nici un vehicul in interiorul intersecției, doar se apropia de intersecție o mașină acordăndu-mi RESPINS această practică fiind la ordinea zilei in rândul examinatorilor din discuțiile pe care le-am avut cu instructorii. Unde as putea să mă adresez cu o plângere, înafara de șefii lui deoarece au sute de plângeri care se opresc la nivelul Direcției și nimeni nu mișcă nimic iar mai sus nu merge nimeni de frica reexaminări cu respectivul personaj sau colegii lui. Menționez că am o mare experiență în domeniul, deoarece am lucrat 8 ani pe TIR înainte să am permisul anulat și cam știu ce vorbesc nu mă apuc sa arunc cu plângeri din lipsa de ocupație.
Răspunde
 20-10-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti formula o plangere penala impotriva politistului pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, fapta prevazuta de art 297 NCP:

"(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-10-2020
Vizitator
În cazul în care procurorul decide neânceperea urmăririi împotriva polițistului el s-ar putea întoarce împotriva mea cu plangere pentru denunț calomnios sau altceva deoarece eu am cu suspendare în urma dosarului în care mi-a fost anulat permisul? Mulțumesc pentru răspuns.
Răspunde
 20-10-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Depuneti plangere penala doar daca aveti dovezi clare ca examinarea s-a petrecut asa cum sustineti.
Daca nu aveti dovezi, totul se poate intoarce impotriva dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-10-2020
Vizitator
Dovezi ar fi filmarea examenului făcută cu aparatul de flimat al poliției, pentru că fiecare examen se filmează care cred că ar fi obligați să o depună la dosar.
Răspunde
 21-10-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Solicitati atasarea acelei inregistrari la dosar.

In situatia in care se va dispune o solutie de netrimitere in judecata, aveti posibilitatea contestarii acestei solutii la prim-procuror, in baza art. 339 NCPP:

"(1) Plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel ori de procurorul şef de secţie al parchetului.

(2) În cazul când măsurile şi actele sunt ale prim-procurorului, ale procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel, ale procurorului şef de secţie al parchetului ori au fost luate sau efectuate pe baza dispoziţiilor date de către aceştia, plângerea se rezolvă de procurorul ierarhic superior.

(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător atunci când ierarhia funcţiilor într-o structură a parchetului e stabilită prin lege specială.

(4) În cazul soluţiilor de clasare ori de renunţare la urmărire, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluţia.

(5) Ordonanţele prin care se soluţionează plângerile împotriva soluţiilor, actelor sau măsurilor nu mai pot fi atacate cu plângere la procurorul ierarhic superior şi se comunică persoanei care a făcut plângerea şi celorlalte persoane interesate.

(6) Dispoziţiile art. 336-338 se aplică în mod corespunzător, dacă legea nu dispune altfel."

Daca se mentine solutia, aveti posibilitatea sa formulati in instanta o plangere impotriva solutiei de neurmarire sau netrimitere in judecata, conform dispozitiilor art 340 NCPP:

"(1) Persoana a cărei plângere împotriva soluţiei de clasare sau renunţare la urmărirea penală, dispusă prin ordonanţă sau rechizitoriu, a fost respinsă conform art. 339 poate face plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.

(2) Dacă plângerea nu a fost rezolvată în termenul prevăzut la art. 338, dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare."

Abia in cazul in care instanta va respinge plangerea, politistul in cauza se poate indrepta impotriva dvs cu o plangere pentru savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-10-2020
Vizitator
Mulțumesc frumos.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.