Forum avocaţi > Drept penal

Plangere penala

29-10-2020
Vizitator
Buna ziua.In urma cu mai bine de 6 luni, fostul sot mi-a facut o plangere penala pentru niste fapte pe care nu le-am comis.In tot acest timp nu s-a intamplat nimic, in sensul ca nu am fost chemata nicaieri sa dau declaratii si nici nu mi s-a comunicat vreo decizie cu privire la plangerea penala. Acum 2 saptamani am cerut Parchetului de pe langa Judecatoria de unde locuiesc,numarul dosarului si faza in care se afla plangerea.Am aflat ca dosarul se afla in lucrare la politie. Am sunat la politie si dand numarul dosarului am aflat ca se afla la un domn cu care eu am mai vorbit cu circa 3 saptamani inainte si care la aceea data a spus ca nu este la el.Fostul sot a incercat sa ma santajeze pe parcursul procesului de divort ( pe care eu l-am intentat) ,cu plangerea penala ,cerandu-mi sa ne impacam si daca fac acest lucru el va retrage plangerea.Va rog sa imi spune-ti ce ar trebui sa fac pentru a afla ce s-a intamplat cu plangerea penala facuta de fostul meu sot acum mai bine de 6 luni.Pot supecta ca domnul de la politie ma informat voit gresit ca dosarul nu este la el fiind in legatura cu fostul sot? Multumesc pentru intelegere.
Răspunde
 29-10-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Faceti o cerere scrisa de studiere a dosarului sau macar de comunicare a stadiului cercetarilor.
Iar reprezentantul organului de cercetare ce interes ar fi avut ca sa va informeze gresit? Mai degraba nu a verificat si v-a dat un raspuns "din burta" ori a primit dosarul mai tarziu.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-10-2020
Vizitator
Buna seara. Multumesc frumos pentru raspuns. O seara frumoasa!
Răspunde
 29-10-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati o cerere catre Parchet sau catre organul de cercetare penala, pentru a va comunica stadiul dosarului.

La finalizarea dosarului, daca veti primi o solutie de netrimitere in judecata, puteti formula o plangere penala impotriva fostului sot, pentru savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-10-2020
Vizitator
Multumesc pentru indrumari. Asa voi face.O zi buna!
Răspunde
 30-10-2020

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua,

In acest moment singurul lucru pe care il puteti face este sa formulati o cerere catre Parchet, prin care solicitati sa vi se comunice in scris care este stadiul dosarului.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2020
Vizitator
Buna ziua. A solicitat in scris informatii despre stadiul plangerii penale la Parchet. Am primit tot in scris numarul dosarului si informatia ca el se afla in lucru la politie si se efectueaza cercetari cu privire la infractiunea prev. de art.231 al. 1 Cod penal rap. la art.228 al. 1 Cod penal.De cand a fost depusa plangerea penala au trecut mai bine de 6 luni si eu nu am fost solicitata pentru a da declaratii.Se poate da un verdict fara a mi se solicita si mie pozitia? In continuare, desi suntem divortati,fostul sot imi cere sa ma impac cu el ca atunci va retrage plangarea.Eu nu am facut ce a declarat el in plangerea penala. A sustinut ca i-am sustras suma de 500 lei si acte incheiate cu o institutie bancara.Stia ca urma sa divortez si a vrut sa-mi faca rau. Multumesc pentru intelegere.
Răspunde
 31-10-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Fostul sot va acuza de savarsirea infractiunii de furt, intre membrii de familie.

Lasati organele de politie sa efectueze cercetarile, chiar daca acest lucru este de durata, veti fi audiata si veti putea propune probe in apararea dvs.

Dupa ce veti primi o solutie de netrimitere in judecata, formulati o plangere impotriva fostului sot pentru savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare.

De asemenea, pentru faptul ca sunteti santajata de fostul sot, formulati o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de santaj, fapta prevazuta de art 207 NCP:

"(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2020
Vizitator
Buna dimineata. Multumesc frumos pentru sfaturi.O sa fac cum m-ati spus.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.