Informatiile ar trebui sa le aveti, in primul rand, dvs. ori membrii familiei dvs (arhiva familiei, titluri de proprietate, extrase de carte funciara, contracte, registrul agricol, alte documente funciare, declaratii de impozit etc). Iar termenul ptr. depunerea cererilor de restituire s-a implinit, ultima prelungire (ptr.anumite categorii de imobile) expirand - din cate stiu eu - la 6 dec.2018. Orice persoane ale căror cereri de reconstituire a dreptului de proprietate nu au fost soluționate sau au fost soluționate parțial, se pot adresa în instanța de judecată. De asemenea, se pot adresa în instanță și persoanele cărora li s-a recunoscut calitatea de proprietari, însă nu li s-au emis titlurile de proprietate, putând solicita în instanță obligarea autorităților la emiterea acestor titluri. Dvs.insa, din cate am inteles, nu aveti depusa in termenul stabilit de legiuitor o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate. |
Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). |
|
|