Forum avocaţi > Drept penal

Partaj de bunuri si drepturi- drept civil

16-01-2021

Va deranjez cu urmatoarea speta:tata si fosta lui sotie au un apartament împreună. La divorț nu au facut si partajul bunurilor. Tata a murit si acum trebuie sa fac succesiunea. Pot face succesiunea pe apartament fara fosta sotie? Mai pot cere in instanta partajul daca prin anul 2002 i am dat o hartie scrisa de mana, nu la notar, cum ca cedez drepturile asupra apartamentului in favoarea ei pentru ca ea sa semneze un contract de donatie pe o alta proprietate care mi a revenit mie? Specific faptul ca fosta sotie a lui tata nu dorește partaj si se crede unicul proprietar acum, asa este? Mulțumesc anticipat pentru răspuns
Răspunde
 16-01-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Ca sa faceti succesiunea dupa tata, trebuie sa stiti cu exactitate ce anume compune masa succesorala.
Evident, din apartament veti putea mosteni doar cota de proprietate a tatalui, acesta fiind bun comun achizitionat cu fosta sotie. Deci, intai trebuie partajat.
Fosta sotie nu are drept de succesiune, insa dvs. ca succesoare va trebui sa cereti si partajul ca sa puteti ajunge la ceea ce va intereseaa. Fosta sotie nu e unic proprietar. Si uitati de acea hartie. Dreptul de proprietate asupra imobilelor nu se transmite decat in forma autentica sau prin hot.jud.
Partajul este imprescriptibil, nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.
Veti formula actiune in instanta in sensul celor de mai sus.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-01-2021

Deci mai intai partaj in instanta si apoi certificat de mostenitor? Si cum imi dovedesc calitatea de mostenitor in instanta daca n am certificatul de mostenitor?
Răspunde
 16-01-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
O singura actiune, in care cereti tot; constatarea calitatii de mostenitor, stabilirea masei succesorale, inclusiv partajul etc.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-01-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mihaela30 a scris pe 16-01-2021:
Deci mai intai partaj in instanta si apoi certificat de mostenitor? Si cum imi dovedesc calitatea de mostenitor in instanta daca n am certificatul de mostenitor?

Mergeti la un notar si acceptati mostenirea de pe urma tatalui dvs, pentru a dobandi calitatea de mostenitoare si dezbateti succesiunea de pe urma acestuia in prima faza la notar.

Ulterior veti promova in instanta o actiune avand ca obiect partaj succesoral sau puteti promova direct o actiune prin care sa solicitati stabilirea calitatii de mostenitor, dezbaterea mostenirii si partajul succesoral.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.