Forum avocaţi > Drept penal

Neprezentare citație în calitate de intimat

11-07-2021

Buna ziua! Aș avea și eu o întrebare la voi:cineva din familie a câștigat un voucher eMag in valoare de 1000 lei,acel voucher fiind transmis pe mail de cei care au organizat concursul ,firma Caroli Foods,iar după vreo luna cănd a dorit să-l utilizeze a avut surpriza neplăcută să vadă că el e folosit.Le a sesizat cele spuse și ei au negat că l-ar fi folosit cineva din echipa lor,dar a indrumat-o să depună plângere la poliție.
S-a deschis dosar penal și după câteva luni de ancheta s-a descoperit că ar fost un individ cu nume fals din București și acum politia a decis să se renunțe la urmărirea penală însă persoana care a câștigat voucherul a primit o citație în calitate de intimat cum că trebuie să se prezinte la tribunal și că e de acord sa se renunțe la urmărirea penală.
Intrebarea e daca nu se va prezenta la proces i se poate întâmpla ceva(gen amenda penală sau altceva mai grav),zic asta că ea nu e in țară și nu ar veni deoarece își va pierde locul de munca pentru un caz pierdut/nerezolvat.
Aștept răspuns.
Ce înseamnă intimat,nu trebuia să fie reclamant că ea a depus plângere la poliție??
Răspunde
 12-07-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Poate să trimită pe email o solicitare de judecare în lipsă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-07-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Persoana vatamata, care a depus reclamatia, are calitatea de intimat in dosarul de instanta care urmeaza sa aprobe ordonanta procurorului de renuntare la urmarirea penala deschis inculpatului.
Reclamanta initiala se poate prezenta ori nu, fara nicio consecinta sau poate cere judecarea in lipsa.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-07-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care se dispune renuntarea la urmarirea penala, dosarul se trimite in instanta pentru confirmarea solutiei, iar prezenta partilor nu este obligatorie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-11-2022
Vizitator
Buna ziua,
Am primit o instintare sa ma prezint la tribunalul Bucuresti,intr-un dosar penal din 2006 in calitate de intimat.Petentul este persoana din acest dosar,care a cerut o contestatie in anulare.Este obligatorie prezenta mea in calitate de intimat?
Răspunde
 09-11-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Dancaliniuc a scris pe 11-07-2021:
Buna ziua! Aș avea și eu o întrebare la voi:cineva din familie a câștigat un voucher eMag in valoare de 1000 lei,acel voucher fiind transmis pe mail de cei care au organizat concursul ,firma Caroli Foods,iar după vreo luna cănd a dorit să-l utilizeze a avut surpriza neplăcută să vadă că el e folosit.Le a sesizat cele spuse și ei au negat că l-ar fi folosit cineva din echipa lor,dar a indrumat-o să depună plângere la poliție.
S-a deschis dosar penal și după câteva luni de ancheta s-a descoperit că ar fost un individ cu nume fals din București și acum politia a decis să se renunțe la urmărirea penală însă persoana care a câștigat voucherul a primit o citație în calitate de intimat cum că trebuie să se prezinte la tribunal și că e de acord sa se renunțe la urmărirea penală.
Intrebarea e daca nu se va prezenta la proces i se poate întâmpla ceva(gen amenda penală sau altceva mai grav),zic asta că ea nu e in țară și nu ar veni deoarece își va pierde locul de munca pentru un caz pierdut/nerezolvat.
Aștept răspuns.
Ce înseamnă intimat,nu trebuia să fie reclamant că ea a depus plângere la poliție??

Nu, persoana vatamata nu va pati nimic daca nu se prezinta in acel dosar in care are calitatea de intimat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-08-2023
Vizitator
Bună ziua,am primit o citație în care sunt chemat în instanță ca INTIMAT în dosarul: Vătămare corporală de culpă.
Menționez că sunt minor și până la data de prezentare voi împlini vârsta de 18 ani ceea ce presupune că voi fi judecat drept adult ??
Și aș mai avea o întrebare,în cazul în care nu mă voi prezenta se poate emite un mandat de aduce pe numele meu ?

Stadiul procesual al dosarului:APEL
Răspunde
 03-08-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Fapta a fost comisa in minorat, deci vi se vor aplica prevederile legale pentru inculpatii minori, insa sfatul meu este sa va prezentati la termenul de judecata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-08-2023

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuie să vă prezentați, în caz contrar veți fi adus cu mandar de aducere.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2025
Vizitator
Bună ziua am.primit o ciatie ca intimat ce înseamna
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.