|
24-11-2021 |
 | Andreea Vizitator |
| Buna seara,am de prestat munca in folosul comunutatii pe o perioada de 60 de zile,imi puteti spune cate ore pe zi inseamna. In conditiile in care eu lucrez,cate ore ar trebui sa prestez pe zi ca sa fac aceste 60 de zile.va multumesc | |
|
|
|
25-11-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| legea 253/2013 Art. 52 - Executarea muncii neremunerate în folosul comunităţii (1) Munca neremunerată în folosul comunităţii se execută într-un interval de cel mult 6 luni de la data începerii prestării muncii, cu excepţia situaţiilor în care persoana nu mai este aptă pentru prestarea unei sau unor activităţi dintre cele stabilite de consilierul de probaţiune ori starea de incapacitate temporară de muncă a încetat, situaţii în care munca neremunerată în folosul comunităţii poate fi prestată până la expirarea termenului de supraveghere. (2) Două ore de activitate prestată efectiv echivalează cu o zi de muncă. (3) În cazul persoanelor supravegheate care desfăşoară o activitate remunerată sau urmează cursuri de învăţământ ori de calificare profesională, durata muncii prestate în aceeaşi zi calendaristică poate fi de maximum două ore. La solicitarea persoanei supravegheate, durata muncii prestate poate fi prelungită de către consilierul de probaţiune cu până la două ore de muncă. (4) În zilele nelucrătoare sau în cazul persoanelor care nu desfăşoară o activitate remunerată ori nu urmează cursuri de învăţământ sau de calificare profesională, durata muncii prestate într-o zi calendaristică nu poate depăşi 8 ore. (5) Munca neremunerată în folosul comunităţii nu se execută în timpul nopţii sau în zilele de duminică şi în zilele declarate, potrivit legii, sărbători legale, decât la solicitarea persoanei şi în măsura în care acest lucru este posibil. (6) Dispoziţiile alin. (5) se aplică în mod corespunzător şi persoanelor care, datorită cultelor religioase legale din care fac parte, au altă zi de repaus decât duminica. (7) Munca neremunerată în folosul comunităţii se execută cu respectarea prevederilor legale privind cerinţele minime de securitate şi sănătate la locul de muncă. Munca neremunerată în folosul comunităţii nu poate fi executată în locuri vătămătoare, periculoase ori care prezintă un grad de risc pentru sănătatea sau integritatea persoanelor. (8) După executarea obligaţiei muncii neremunerate în folosul comunităţii, instituţia din comunitate unde persoana supravegheată a executat munca neremunerată în folosul comunităţii are obligaţia de a emite şi de a comunica serviciului de probaţiune şi persoanei supravegheate un document care atestă că munca neremunerată în folosul comunităţii a fost executată. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
05-07-2022 |
 | Mihaela Vizitator |
| Dacă am 120 de ore de prestat in folosul comunități in cate zile le pot termina dacă muncesc 8 ore pe zi | |
|
|
|
30-08-2022 |
 | Căldărușe Ionel Vizitator |
| Am 60 de zile de muncă în folosul comunități . Aș putea plăti aceste zile ? Și dacă da , care ar fi costul unei zile ? | |
|
|
|
31-08-2022 |
| Mihaela a scris pe 05-07-2022: Dacă am 120 de ore de prestat in folosul comunități in cate zile le pot termina dacă muncesc 8 ore pe zi Serviciul de probațiune va stabili modalitatea de executare, în funcție și de programul dvs. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
31-08-2022 |
| Căldărușe Ionel a scris pe 30-08-2022: Am 60 de zile de muncă în folosul comunități . Aș putea plăti aceste zile ? Și dacă da , care ar fi costul unei zile ? Dacă dovediți că nu puteți presta munca, serviciul de probațiune va stabili, cu acordul instanței, o altă modalitate de executare a obligației. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
31-08-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Căldărușe Ionel a scris pe 30-08-2022: Am 60 de zile de muncă în folosul comunități . Aș putea plăti aceste zile ? Și dacă da , care ar fi costul unei zile ? Daca sunteti apt medical sa efectuati zilele de munca, va trebui sa le efectuati, in caz contrar vi se poate revoca beneficiul suspendarii pedepsei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
09-12-2022 |
 | AURA Vizitator |
| BUNA ZIUA ,Dacă am 60 de ore de pedstat in folosul comunități in cate zile le pot termina dacă muncesc 8 ore pe zi .eu lucrez ,dar pot sa imi fac treba de la munca mea si nopte lucrand mai mult online , sau daca imi iau concediu fara plata sa fac aceste 60 ore ? as vrea sa trimit aceste ore repede ,eu mai sunt inscrita si la un curs dar acela 2 ore seara la care mai pot sa lipsec . in ce consta munca ? | |
|
|
|
21-04-2024 |
 | Alina Radu Vizitator |
| Buna ziua. Daca am 60 zile in folosul comunitatii date de judecatoria Pitesti. Eu stau in Bradu, le pot face si in Bradu sau numai in Pitesti? | |
|
|
|
24-04-2024 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Trebuie sa discutati cu serviciul de probatiune, ptr a afla care sunt unitatile unde puteti executa. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
25-04-2024 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Alina Radu a scris pe 21-04-2024: Buna ziua. Daca am 60 zile in folosul comunitatii date de judecatoria Pitesti. Eu stau in Bradu, le pot face si in Bradu sau numai in Pitesti? Mergeți la Serviciul de probațiune cu hotararea, iar dacă în aceasta nu s-a specificat concret unde trebuie executate orele, aceastea se vor executa pe raza localității unde domiciliați. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-06-2024 |
 | Dulica Ion Vizitator |
| Buna Ziua.Nu am reusit sa efectuez cele 120 ore si se va termina timpul de suraveghere. Ce pot face in sensul acesta, va rog. | |
|
|
|
28-06-2024 |
| Mergeți urgent la Serviciul de probațiune pentru a efectua orele, în caz contrar vi se revoca beneficiul suspendării și executați pedeapsa în regim de detenție. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-06-2024 |
| Stabiliți cu consilierul de probațiune modalitate in care veți efectua restul orelor. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |