Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Drept penal

Art. 174 raportat la art. 175 lit. I caz similar cu cel al doctorului Tranca Razvan .... Cercetare abuziva plus multe alte nereguli va rog mult putin ajutor sau macar un sfat

06-01-2013
Vizitator
DETALIERE EVENIMENT :
In data de 05.02.2012 in jurul orei 12 un cunoscut s-a auto invitat la mine acasa motivand ca este in zona in care locuiesc, se certase cu concubina si dorea sa bem o cafea. Dupa mai multe insistente am aceptat iar in cel mult 15 min acesta a ajuns la mine impreuna cu cumnatul sau ambii fiind in stare de ebrietate. In casa se mai afla prietena mea care locuia la mine.
I.am poftit in bucatarie pe cei doi dupa care au avut loc diverse subiecte iar totodata i-am servit cu cafea si vin. Intre timp venind si un vecin . In final ne aflam toti in bucaria apartamentului unde locuiesc respectiv : Eu, Olga S.(prietena mea), Sorin F. (vecinul meu), Florian D. (victima), Florin A. (cumnatul victimei).
Pe fondul consumului de alcool victima a inceput sa faca glume proaste pe seama mea iar la un moment dat cand i.am spus sa inceteze acesta m-a apucat de nas si mi-a dat o palma peste ceafa iar eu am trantit de gresie doua telefoane pe care le aveam in mana, fiind constient ca urma sa izbucneasca un conflict am luat doua cutite in maini (erau la vedere) daca luam doar unul pe celalalt il putea lua victima...cu cele doua cutite in maini i.am reprosat ca m.am saturat de glumele si mistourile tot odata tot felul de cuvinte jignitoare si amenintari (aproape orice imi trecea prin cap), dupa ce am luat cutitele in maini eu m-am retras din bucatarie in hol pentru a ma distanta de acesta la un moment dat a vrut sa sune pe cineva motivand ca va chema un prieten sa imi aduca alte telefoane in locul celor sparte ba mai mult imi oferea si bani pentru ele, in acel moment am scos cheia din usa pentru ca sa nu am parte de alte surprize (vita unor prieteni dea victimei...) si cu greu l-am convins sa renunte sa isi cheme prietenii dupa asta vizibil enervat venea amenintator spre mine spunana "ia omoarama ma ce faci ai sa tai?".
LA UN MOMENT DAT S-A DUS IN BALCON PENTRU CATEA SECUNDE REVENIND IN BUCATARIE . DUPA ACEASTA I-A SPUS CUMNATULUI SAU "BAI EU SAR" LA CARE CUMNATUL LUI IA RASPUNS "SARI" IAR ACESTA S-A DUS PENTRU A DOUA OARA IN BALCON SI A SARIT.
Dupa ce a sarit Sorin F.(vecinul meu) impreuna cu Florin A (cumnatul victimei) au coborat in fata blocului sa vada ce a patit dupa care cumnatul victimei a chemat salvarea. Pana la sosirea ambulantei VECINUL MEU SI CUMNATUL VICTIMEI AU MUTAT VICTIMA DIN LOCUL IN CARE A CAZUT PE SCARILE BLOCULUI.

NEREGULI
PROCESUL VERBAL DE CERCETARE LA FATA LOCULUI
-este intocmit de catre procurorul de caz, un comisar din cadrui investigatii criminale si un agent din cadrul serviciului criminalistic al i.p.j. . Ora inceperi :18.05 ora incheierii 21.00. Procurorul in acelasi timp lua declaratie mamei victime 20.00-20 .30 si dadea rezolutie de incepere a urmariri penale cu AN LA ORA 19.00. DE AICI REZULTA CA PROCURORUL NU A PARTICIPAT.
-in plansa foto care arata locul de unde a fost ridicata victima este indicat locul unde a cazut, nu de unde a fost ridicat respectiv scara blocului.
-nu ma dus la fata locului si nici nu am avut ocazia sa fiu reprezentat la fata locului
TINAND CONT DE LOCUL GRESIT INDICAT IN FOTO SI CA PROCURORUL NU A PARTICIPAT CE CERERI POT FACE? ESTE LOVIT DE VREO NULITATE?

PROCES VERBL DE FIXARE A LOCULUI FAPTEI
-a fost intocmit in baza declaratiei martorei Olga S.
-ora inceperi 21.05 ora terminari 21.40
-singura declaratie din dosar a martorei fiind luata de la ora 22.52-01.20.e indicata ora pe tipizat.
-aici sunt indicate locurile unde se afla fiecare inainte sa inceapa scandalul dupa inceperea acestuia pana cand victima a sarit nimeni nu si-a mai pastrat pozitia initiala.
-nu e indicat locul in care ma aflam cand victima a sarit.
CE POT FACE TINAND CONT CA PROC. Vb S-A EFECTUAT IN BAZA UNEI DECLARATII CARE LA LA ACEA ORA NU ERA DATA IAR LOCURILE SUNT INDICATE GRESIT? Este nelegal?

RAPORTUL DE NECROPSIE
-nu sa tinut cont ca victima a fost mutata prin procedeul de a fi agatat de maini si picioare si transportata aproximativ 5 metri pe un plan inclinat (scarile unui bloc)
VICTIMA A CAZUT DE LA ETAJUL 2 IMPACTUL A FOST LATERAL DREPT AVAND CA URMARE URMATOARELE LEZIUNI :
-politraumatism, traumatism toracic cu fracturi costale multiple pe dreapta, hemppneumotorax drept drenat la locul accidentului, traumatism cranio-cerebral grav, coma traumatica profunda CGS-3P, fractura femur drept, contuzie abdominala, soc traumatic
-Control Toracic: prezenta de sange in cornul occipital al ventricolului dreptpneumotorax drept, minima reactie lichidiana pleurala dreapta, drenaj pleural drept cu extragere de sange si aer, fracturi costale V, VI, VII, IX pe partea dreapta
-14.02.2012 se suprima aspiratia pleurala
-26.02.2012 stop cardio-respirator urmat de deces
-la necropsie in cavitatea pleurala dreapta se afla 800 ml lichid opalescent
E POSIBIL CA MULTIPLELE LEZIUNI SA FI FOST AGRAVATE DE MUTAREA VICTIMEI (COASTELE RUPTE SA PERFOREZE PLAMANUL)
NU A FOST ASPIRAT PLEURAL IN FELUL ACESTA SA STRANS 800 ML LICHID FIIND INEVITABIL STOPUL CARDIO-RESPIRATOR.
Tinand cont de asta pot schimba incararea ? Pentru ca au intervenit mai multi factori (mutarea victimei).
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac tinand cont de toate cele mentionate. Pot pune la dispozitie orice detaliu iar lista abuzurilor este lunga...
Va multumesc anticipat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.