Forum avocaţi > Drept penal

Cate luni are anul de puscarie? - Pagina 5

Start 5
 22-11-2024

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Cristina a scris pe 25-10-2024:
Bună sunt disperată vă rog să îmi răspundeți iubitul meu a luat 15 ani și 4 luni cam cat ar face și când ar putea să fie eliberat condiționat?

Sunt mai multe conditii care trebuie indeplinite pentru acordarea liberarii conditionate in cazul inchisorii. Pentru o condamnare de 15 ani si 4 luni acestea sunt urmatoarele:

a) cel condamnat a executat cel puţin 3/4 adica trei sferturi din durata pedepsei, In cazul dvs, 11 ani si 5 luni

b) cel condamnat se află în executarea pedepsei în regim semideschis sau deschis;

In plus, DACA ar munci intreaga perioada, ar putea fi liberat dupa aproximativ 10 ani si 3 luni.

c) cel condamnat a îndeplinit integral obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească;

d) instanţa are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-11-2024
Vizitator
Bună ziua a-și dori sa știu din 3 ani si 2 luni cât va executa a fost închis pe 28 noiembrie 2023 si lucrează de 6 luni
Răspunde
 27-11-2024
Vizitator
Bună ziua a-și dori sa știu din 3 ani si 2 luni cât va executa a fost închis pe 28 noiembrie 2023 si lucrează de 6 luni
Răspunde
 03-12-2024
Vizitator
Bună dimineața. Soțul meu este încarcerat. Are de executat o pedeapsă de 3 ani și 8 luni . Iese și la muncă, ne remunerată! A fost condamnat în ianuarie 2024. Ați putea să îmi spuneți cam când ar trebui să vină acasă ? Nu știu dacă am calculat corect eu,însă după mine ar fi pe undeva prin luna Mai 2026 ?
Răspunde
 03-12-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Soțul dvs poate fi liberat condiționat după executarea fracției de 2/3 din pedeapsa, deci prin mai-iunie 2026.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-12-2024
Bucuresti Sector 3
0756312330
florin.vasilescu@consultantarapida.ro
https://consultantarapida.ro/
Facebook
In Romania pedepsele se executa zi la zi.

Zilele de munca nu diminueaza pedeapsa, se calculeaza ca executate acele zile in vederea solicitarii de liberare conditionata

av Vasilescu Florin
Răspunde
 19-12-2024
Vizitator
Buna seara am o pedeapsa de 4 ani.si 7 luni din care 2 luni la domiciliu daca fac apel am vreo șansă la suspendare și dacă nu cat am de executat
Răspunde
 22-12-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Dacă vi se reduce pedeapsa sub 3 ani, se poate aplica suspendarea pedepsei sub supraveghere.

În caz contrar, puteți fi liberat condiționat după executarea fracției de 2/3 din pedeapsa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-01-2025
Vizitator
R. a scris pe 19-01-2022:
Cat este anul de puscarie in Romania? Are tot 12 luni? pentru ca eu am auzit ca ar putea fi ba 5 luni, ba 8 luni. As vrea sa ma lamureasca un avocat, multumesc
Răspunde
RăspundeStart 5
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.