Forum avocaţi > Drept penal

Buna ziua

25-06-2022

Am o curiozitate de natura legala, pentru a intelege cum functioneaza legile.

Daca savarsesti o fapta de natura penala la care in finalul procesului de judecata primesti in cel mai rau caz inchisoare cu suspendare, iar cazierul este curat, mai poti fi arestat preventiv(sau orice alt tip de arestare)?
Răspunde
 25-06-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cazierul nu poate să fie „curat„ dacă ați primit o condamnare, însă poate că vă referiți la situația dinaintea condamnării. Suspendarea pedepsei se aplică, însă, dacă mai săvârșiți o altă infracțiune în termenul de încercare sau nu respectați obligațiile dispuse prin hotărârea de condamnare (de ex: nu prestați muncă în folosul comunității), se poate revoca suspendarea pedepsei și veți executa pedeapsa în regim privativ de libertate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-06-2022

Nu am pus eu intrebarea bine, imi cer scuze!
Este doar un exemplu pentru a intelege cum functioneaza legile.

Am facut un scenariu, daca la o infractiune comisa in cel mai rau caz vei primii inchisoare cu suspendare, si ai avut cazierul curat inainte, pe perioada judecarii aceste infractiuni, inainte de a primii pedeapsa cu suspendare, poti fi arestat preventiv(sau orice tip de arestare)? (avand in vedere ca ai avut cazierul curat)
Răspunde
 25-06-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pot fi arestate preventiv si persoanele care nu au antecedente penale, in functie de gradul de pericol social al faptei comise.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.