Forum avocaţi > Drept penal

Furt nepedepsit?

21-10-2023
Vizitator
O ruda a încheiat un contract în numele meu și l-a semnat în clar cu numele ei. Așa a obținut anual sume de bani care de fapt sunt ale mele. Am reclamat la poliție, s-a deschis dosar penal și ruda a fost obligata să-mi restituie banii. Procurorul a dispus renuntarea la urmarirea penala pe motiv ca banii au fost returnati, ca infractiunea nu prezintă gravitate ridicată, nu e de interes public etc. Aș vrea sa știu cum pot contesta aceasta decizie.
Răspunde
 23-10-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Veti ave aocazia sa o faceti in fata judecatorului
Ordonanţa prin care s-a dispus renunţarea la urmărirea penală se comunică în copie, după caz, persoanei care a făcut sesizarea, părţilor, suspectului, persoanei vătămate şi altor persoane interesate şi se transmite, spre confirmare, în termen de 10 zile de la data la care a fost emisă, judecătorului de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
Judecatorul va citeaza si aveti ocazia sa va spuneti parerea asupra renuntarii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Manu a scris pe 21-10-2023:
O ruda a încheiat un contract în numele meu și l-a semnat în clar cu numele ei. Așa a obținut anual sume de bani care de fapt sunt ale mele. Am reclamat la poliție, s-a deschis dosar penal și ruda a fost obligata să-mi restituie banii. Procurorul a dispus renuntarea la urmarirea penala pe motiv ca banii au fost returnati, ca infractiunea nu prezintă gravitate ridicată, nu e de interes public etc. Aș vrea sa știu cum pot contesta aceasta decizie.

Ordonanta cu aceasta solutie va fi trimisa in instanta, pentru ca judecatorul ca admita sau sa respinga propunerea Parchetului de renuntare la urmarirea penala.

Sfatul meu este sa va prezentati in fata instantei cand veti fi citat si sa va formulati apararile necesare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2023

Pe Portalul Instantelor de Judecata, la Informatii dosar, apare data de sendinta curand in noiembrie. Obiectul este: "confirmare renunţare urmărire penală". Am aflat intamplator. Pe mine nu m-a citat nimeni nicaieri. Voi fi citat dupa sedinta? Cand si unde depun contestatia deciziei de renuntare la urmarirea penala. Nu vreau sa scap momentul.
Răspunde
 02-11-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Chiar daca nu veti primi citatia (se poate intampla sa fie si lipsa de procedura sau sa fi fost trimisa dar sa nu fi ajuns la dvs. din varii motive), daca stiti data dosarului, va prezentati in instanta chiar necitat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.