Forum avocaţi > Drept penal

Contestare note bacalaureat după contestare

16-07-2024
Vizitator
Bună seara! În urma contestației de la Bacalaureat 2024, nota inițială de 9,90 de la istorie (profesorul meu consideră că un corector a dat 10 și altul 9,80) a devenit 9,55 (unul a dat 9,50 și celălalt 9,60). Am auzit o părere cum că dreptul românesc a împrumutat de la dreptul roman principiul conform căruia nicio contestație în materie de justiție nu poate aduce efecte mai dure decât ceea ce a fost hotărât într-o primă instanță, considerându-se că astfel se poate utiliza dreptul de apel în vederea sancționării celui care se îndoiește de primul verdict. Aș putea avea câștig de cauză în acest sens, eu dorindu-mi revenirea la notele inițiale? Cumva ca instanța să considere nulă această prevedere a metodologiei de bacalaureat și să anuleze noile note. Este evident că nu mi-am dorit contestația să mi se scadă notele, ci pentru a crește sau pentru a rămâne la fel, deci eu cred că au fost scăzute într-o manieră nesimțită din plictiseala profesorilor, căldură etc., motive care nu mă interesează și care mă dezavantajează. Se poate merge atât de departe încât să se dovedească faptul că cei doi corectori au avut intenția de depuncta mai tare lucrarea și să li se poată înfăptui dosar penal pentru calomnie?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.