Forum avocaţi > Drept penal

Incalcarea consimtamantului, furt bancar. Fapta penala

27-03-2025
Vizitator
Buna,
In urma cu 8 luni, sotia si-a deschis un cont la o banca din RO cu un abonament (banca clasata pe loc fruntas in clasamentele din RO, pe nedrept - servicii mizerabile, incompetenta maxima si multe probleme cu banca), SINGURUL abonament pt. care care a semnat si si-a dat consimtamantul, care prevedea ca daca are depuneri de minim 300 LEI lunar (ceea ce a avut, in fiecare luna), nu i se va percepe comision lunar de 7 LEI. La mijlocul celei a 7-a luni, cand i-am verificat contul, am observat ca ii lipseau 7 lei, fiindu-i perceput comision lunar de 7 lei de banca pt. un ALT abonament pt. care ea nu semnase vreodata si nu isi daduse consimtamantul (incalcarea consimtamantului si a clauzelor de contract). Mentionez ca la aceasta banca problematica notorie, comisioanele se retrag la inceputul lunii. Verificasem si lunile anterioare si observasem ca in 7 luni ii fusesera furati bani de catre banca ca si comision de 7 lei in fiecare luna, chiar daca, asa cum spusesem, avusese in fiecare luna mult mai mult de 300 lei in cont (comisionul trebuia sa fie 0 lei, pe baza abonamentului pt. care semnase) - deci, banca furase un total de 49 LEI, in 7 luni consecutive (7 lei/luna) - exclude o greseala, demonstreaza logic si clar intentia de furt (furt repetat, timp de 7 luni). Am facut plangere la banca si banca ne-a returnat cei 49 lei pe care i-a furat (lucru inregistrat si in istoricul tranzactiilor), confirmand cele demonstrate de mine. Dupa, am facut plangere sa fie sotia trecuta pe singurul abonament pt. care semnase si nu trecuta ilegal si abuziv de catre banca pe un abonament pt. care nu semnase, doar ca banca sa poata fura lunar 7 lei. In schimb, banca a lasat-o pe sotie pe "noul" abonament - repet, pt. care nu semnase - plangerea fiind amanata de banca, astfel incat sa intram si in a 8-a luna si sa mai fure inca 7 lei, cum prevazusem eu.
Tinand cont ca e vorba de FURT (fapta fiind, logic si obiectiv, aceeasi - FURT - ca si pt. sume mai mari, diferind DOAR suma NU SI FAPTA OBIECTIVA), ma intereseaza daca putem depune plangere la Politie si deschide un caz penal impotriva bancii (logica complexa e ca FAPTA DE FURT obiectiv e tot FAPTA DE FURT, indiferent de suma - HOTUL tot HOT este, logic, indiferent de CE FURA! - logica simpla si complet eronata si gaunoasa e ca o suma mai mica furata nu te face HOT, doar cele mari - o stupiditate!).
Din ce stiu, nu exista o lege in Codul Penal din RO care sa mentioneze o suma minima pt. ca fapta de furt sa fie categorisita ca atare (un lucru logic si obiectiv - e aceeasi fapta), iar in RO se merge pe Legi si Coduri, nu pe jurisprudenta, dar daca exista as vrea sa aflu care.
Ce sanse avem cu acest caz, in instanta, in sfera penala?
Răspunde
 27-03-2025
Vizitator
Stie cineva?
Răspunde
 27-03-2025
Vizitator
Gunoaiele de la Banca Transilvania mi-au furat si mie tot asa bani
Banuiesc ca tot de ei e vorba
Răspunde
 27-03-2025
Vizitator
Au folosit tot metoda aia
Sunt mai rau ca hotii mi-am inchis contul. Sa fure de la angajatii lor nu de la mine mai stiu cativa in aceeasi situatie tot la BT
Răspunde
 27-03-2025
Vizitator
Noi suntem in curs de inchidere a conturilor, oricum.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.