Buna seara Sotia mea avea o boala grava " Ciroza hepatica decompensata Grad C " In data de 22.12.2025 avand dureri foarte mari , am dus-o la sectia UPU , Spitalul Floreasca . Dupa cca 8 ore in care s-au facut investigatii medicale , in dimineata zilei de 23.12.2025 s-a hotarat in jurul orei 10.am s-a hotarat internarea la sectia de gastroenterologie. Dupa aprox 8 ore de la internare , starea ei nefiind buna s-a hotarat mutarea in sectia ATI Gastroenterologie. In data de 27.12.2025 ora 05.15. A.M. am fost anuntat printr-un sms ca sotia mea a decedat in urma unui stop cardio respirator , si nu a raspuns manevrelor de resuscitare. M-am prezentat in jurul orei 08.AM la sectia Gastroenterologie pt a ridica obiectele personale ale sotiei mele ,si mi s-au spus succint si fara nici un fel de empatie cauzele care au dus la deces. Apoi am fost la morga Spitalului Floreasca sa intreb cand ma pot prezenta sa o ridic pe sotia mea si sa obtin certificatul medical constatator al decesului , mi-au spus ca este sambata si sa revin in data de 29.12.2025. M-am prezentat in data de 29.12.2025 , am completat o cererere , iar reprezentantul de la morga spitalului Floreasca mi-a spus sa astept cca 45 - 60 de minute. Dupa aprox 30 de minute am fost sunat si mi s-a spus ca medicul anatomopatolog nu poate identifica cauza decesului, adica nu cunoaste cauza mortii si va anunta Parchetul Bucuresti caz medico legal. In jurul orei 11.A.M am fost sunat de o reprezentanta a Parchetului Bucuresti , mi s-a cerut o adresa de email pt comunicare , si mi s-a spus sa ma prezint la IML sa ridic corpul sotiei mele dupa efectuarea autopsiei, si eliberarea certificatului medical constatator al decesului in data de 30.12.2025. M-am prezentat in data de 30.12.2025 la IML unde dupa efectuarea autopsiei mi s-a eliberat certificatul medical constatator al decesului si corpul sotiei mele. In data de 20.01.2026 m-am dus la Parchetul Bucuresti , si mi s-a spus ca este un dosar penal , iar acest dosar a fost trimis de catre procuror la Serviciul Omoruri , Politia municipiului Bucuresti pt cercetare. Imi cer scuze pt aceasta introducere putin mai lunga . Intrebarile mele sunt urmatoarele; 1.Procurorul a dispus conform art 185 c.p.p autopsia ? Art. 185 Autopsia medico-legală (1) Autopsia medico-legală se dispune de către organul de urmărire penală sau de către instanţa de judecată, în caz de moarte violentă ori când aceasta este suspectă de a fi violentă sau când nu se cunoaşte cauza morţii ori există o suspiciune rezonabilă că decesul a fost cauzat direct sau indirect printr-o infracţiune ori în legătură cu comiterea unei infracţiuni. În cazul în care corpul victimei a fost înhumat, este dispusă exhumarea pentru examinarea cadavrului prin autopsie. 2.Ma pot duce la Politia Capitalei serviciul Omoruri , pentru a intreba sau depune solicitari privind stadiul dosarului, conform Codului de procedura Penala ,Prevederile art. 85 coroborat cu art. 81 din Codul de procedură penală consacră drepturile părții civile, iar prevederile art. 94 le particularizează, în sensul în care dreptul de a consulta dosarul include atât studiul documentelor, cât și obținerea fotocopiilor de pe acestea. 3. Pot obtine aceste lucruri singur sau mi se va spune ca trebuie sa fiu reprezentat de un avocat pt a obtine raspunsul la intrebarile mele . Va multumesc . |
|