Forum avocaţi > Drept penal

Abandonul de familie art 378 alin1 lit c CP cu aplic art 5 CP,art 396 alin 10 C Proc Pen

14-02-2015
Vizitator
Hotarare: condamna inculpatul la pedeapsa 8 luni inchisoare cu executare in regim de detentie.Cu drept de apel in 10 zile de la comunicare.Pronuntata in sedinta publica 6 febr 2015.Cale de atac: Contestatie(NCPP). In situatia expusa,faptuitorul si-a angajat aparator si a parasit tara pt a lucra in strainatate.Este posibil,legea penala ii permite?...Plangerea formulata pt abandon dateaza din 2012! In cauzele civile incidente divortului a fost reprezentat de avocat platit care i-a sustinut declaratiile neconforme adevarului si care intentionat a dorit tergiversarea cercetarilor penale.La momentul finalizarii cercetarilor si atribuirii termenului de judecata abandon,avocatul faptuitorului a reziliat contractul de reprezentare din motive lesne de inteles(a indus in eroare instantele) insa continua sa-l indrume!...Abuzurile avocatului pot fi probate de catre mine insa nimeni nu ma ajuta in acest sens! In toti acesti ani inculpatul a lucrat in strainatate,am putut dovedi, insa se foloseste de drepturile procesuale puse la dispozitie de legiuitor cu scopul meschin de a nu fi responsabilizat in a achita pensie copilului nostru.Cat mai poate ocoli legea,fugi de lege?...
Răspunde
 14-02-2015
Bucuresti
0728853601
gkonoselena@gmail.com
In primul rand, calea de atac a hotararii emise de catre instanta de fond este Apelul 9 dupa NCPP) si nu Contestatia. In al doilea rand, s-a dispus pedeapsa de 8 luni inchisoare cu executare pentru infractiunea de Abandon de familie? Cel putin curios!
In al treilea rand, da, inculpatul poate fi reprezentat in apel, prezenta sa este necesara doar la cererea expresa a instantei.
Pedeapsa dispusa nu este definitiva decat dupa calea de atac.
Doar daca se afla sub o masura preventive restrictive de drepturi nu putea parasi tara.

Numai bine!
Răspunde
 14-02-2015
Vizitator
Urmare a desfiintarii rezolutiei de NUP adoptata de Parchet precum si ordonanta prim procurorului s-a admis plangerea formulata de mine si ds-ul a fost inaintat procurorului in vederea inceperii urmaririi penale fata de faptuitor.Urmare a comisiilor rogatorii internationale solicitate de instante (ordonanta presedintiala si apel) in vederea stabilirii cuantumului pensiei de intretinere raportate la veniturile realizate in strainatate a fost stabilita pensia de intretinere minor.Sustinerile faptuitorului prin avocat s-au dovedit la finalul a 4 ani de judecata a fi mincinoase si in de coniventa cu martorii lui.Cert e ca avocatul partii adverse a incasat onorariu iar eu si copilul avem de suportat consecintele negative a actiunilor sicanatoare si denigratoare urmare a divortului si ramanerea unor declaratii voit rauintentionate/mincinoase, ce se doresc a fi folosite in viitor pt a face rau copilului.Urmare a divortului,pana in prezent au judecat un nr de 12 judecatori, constituiti in 9 instante de judecata!...In tot acest timp s-a dorit tergiversarea ca perioada de judecata si s-a reusit chiar "persiflarea instantelor"in sensul ca mai toate declaratiile sale si ale martorilor sai au intarit aspectul ca: ...nu este obligat sa intretina familia pana la o sentinta definitiva!... Apel 9 dupa NCPP vrea sa insemne art 9 NCPP, Dreptul la libertate si siguranta? ..................................................cu recunostinta maxima pt raspuns...........................................
Răspunde
 14-02-2015
Bucuresti
0728853601
gkonoselena@gmail.com
cifra 9 trebuia sa fie (....din graba a scapat, scuze!

Ce vroiam sa va spun este ca dupa NCPP singura cale de atac este Apelul si nu Contestatia. ( dupa apel mai raman doar cai extraordinare de atac).

Daca este asa cum spuneti, adica solutia fondului este : 8 ani cu executare, desi in apel poate primi o pedeapsa mai aspra / mai blanda, totusi am convingerea ca ulterior isi va onora cu siguranta toate obligatiile financiare intrucat va avea de dus ,,in spate" o condamnare, fie ea si cu suspendare.

In ceea ce priveste acuzele aduse avocatului sau, faptul ca targiversat procesul- aceasta este o practica a avocatilor. Daca aveti probe concludente ca avocatul a savarsit vreo fapta de natura penala, atunci lucrurile stau mult mai grav. Altfel, nu prea aveti ce sa ii faceti.
Răspunde
 04-03-2015
Vizitator
Buna seara am si eu o problema foarte mare care nu știu cum sa încep. Sunt căsătorită din primăvara anului 2011 si un minor in vârsta de 4 ani din cauza soțului in Varsta de 50 ani eu am 21 ani el Find gelos am fost nevoită sa ne despărțim dar el a refuzat să-mi dea si copilu in tot timpu asta el tot își făcea probleme cu poliția a violat o minora si copilu a fost luat la protecția copilului întrebarea mea este . Ce acte îmi trebuie sa scot copilu de acolo sau este posibilitatea sa nu mi-l mai dea ce trebuie sa fac ca sa scot minoru de acolo va mulțumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.