Forum avocaţi > Drept penal

Acuzat de spalare de bani

05-05-2015
Vizitator
Buna ziua,

In cele ce urmeaza va scriu despre cazul meu.

Acum 2 ani si jumatate, am lucrat online, cu contract, ca agent financiar, pentru firma X din Franta. Munca mea contractuala, era sa schimb banii clientilor in Bitcoin, prin platforme de schimb legale de pe internet si sa transfer acesti Bitcoini (valuta digitala legala) aceleasi firmei X din Franta. Pentru munca mea primeam un comision de 2 % din partea acestei firme. Nu primeam niciodata banii direct de la clienti, ci numai direct de la agentul financiar Patrick, care lucra si el cu contract pentru firma X si care se ocupa numai cu strangerea banilor investitorilor (prin transfer bancar). Investitorii se inregistrau pe site-ul firmei X si aparea un formular de transfer catre agentul financiar Patrick, pentru a face depozite de bani, in vederea investirii lor cu scop speculativ (Bitcoin). Firma X oferea investitorilor, facand speculatii cu Bitcoin, castiguri lunare la depozitele acestora, care au fost intre 12 % si 25 %. Totul a functionat perfect, timp de 6 luni, pana cei doi sefi ai firmei au fugit cu banii, respectiv cu acei Bitcoini.
Intre timp cei doi sefi ai firmei sunt cercetati in arest.

Mentionez urmatoarele aspecte importante:

- Nu am nici un antecedent penal pana acum.
- Nu am primit niciodata bani direct de la clienti, ci numai de la agentul financiar Patrick, care strangea investitiile clientilor.
- Nu-i cunosc deloc pe investitori si n-am avut niciodata legatura cu ei, pe nicio cale, telefonic sau electronic (e-mail, etc.).
- Nu am facut niciodata speculatii cu Bitcoin pentru firma X. Am schimbat doar banii primiti de la agentul financiar Patrick in Bitcoin, prin platforme de schimb legale de pe internet si am trimis acesti Bitcoini firmei X , asa cum era prevazut in contractul meu de lucru.
- Toate tranzactiile si transferurile mele cu Bitcoini catre firma X sunt documentate si sunt dovedite astfel clar.
- Tot castigul de 2 % din munca mea pentru Firma X l-am impozat corect si am platit impozitul aferent.
- Agentul financiar Patrick a fost si el acuzat de spalare de bani, dar a fost achitat in urma cu 3 luni, pe motivul ca nu se poate dovedi provenienta banilor clientilor, adica daca au fost sau nu, bani „murdari”, proveniti din activitati ilegale.

Acum sunt acuzat ca as fi facut spalare de bani. In plus 7 investitori ma acuza de pierderile de bani, avute prin investirea in speculatiile cu Bitcoini, la aceasta firma.
Eu locuiesc in Germania, firma a fost inregistrata legal in Franta, iar site-ul lor de pe Internet era pe germana. Am aflat ulterior, dupa arestarea lor, ca cei doi conducatori ai firmei, care erau tot nemti, aveau domiciliul in Spania. In prezent acestia se afla arestati, sub cercetare, in Germania. Procesul se desfasoara deja de ca. un an jumatate in Germania, unde s-a desfasurat activitatea agentilor financiari intermediari, printre care si eu. Agentul financiar principal Patrick e din Austria si a fost in ianuarie, achitat la acuzatia de spalare de bani.
Pot va rog, sa va pun urmatoarele intrebari?
Daca el primea banii direct de la clientii firmei si a fost achitat la acuzatia de spalare de bani eu de ce sunt eu in continuare acuzat de spalare de bani, primind banii, tot timpul, numai de la el?
Nu s-ar putea obtine stramutarea procesului, nici in cazul in care voi avea domiciliul stabil (resedinta), in Romania?
Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs. legata de cazul meu.

Pentru raspunsul dvs. Va multumesc anticipat.

Cu Stima,
Marcel
Răspunde
 06-05-2015
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna ziua.
Stramutarea procesului in Romania nu este posibila, deoarece pretinsa infractiune a fost savarsita pe teritoriul Germaniei. Cu privire la solutia care se poate da in dosar, este posibil sa fiti achitat, dar acest lucru v-a poate spune un avocat din tara unde se judeca dosarul.
Cu stima

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 07-05-2015
Vizitator
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Mi-am luat un avocat in Germania.
Sunt de parere ca este in favoarea mea faptul ca Patrick a fost achitat, insa eu cred ca procurorii in cazul meu, ar vrea sa dovedeasca faptul, ca as fi avut o relatie directa cu cei doi patroni, sau ca stiam ca este ilegal ceea ce se intampla. Eu insa nu cunosteam ca activitatea firmei e ilegala si nici nu am avut o relatie directa cu patronii.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.