| Marcel Vizitator |
| Buna ziua, In cele ce urmeaza va scriu despre cazul meu. Acum 2 ani si jumatate, am lucrat online, cu contract, ca agent financiar, pentru firma X din Franta. Munca mea contractuala, era sa schimb banii clientilor in Bitcoin, prin platforme de schimb legale de pe internet si sa transfer acesti Bitcoini (valuta digitala legala) aceleasi firmei X din Franta. Pentru munca mea primeam un comision de 2 % din partea acestei firme. Nu primeam niciodata banii direct de la clienti, ci numai direct de la agentul financiar Patrick, care lucra si el cu contract pentru firma X si care se ocupa numai cu strangerea banilor investitorilor (prin transfer bancar). Investitorii se inregistrau pe site-ul firmei X si aparea un formular de transfer catre agentul financiar Patrick, pentru a face depozite de bani, in vederea investirii lor cu scop speculativ (Bitcoin). Firma X oferea investitorilor, facand speculatii cu Bitcoin, castiguri lunare la depozitele acestora, care au fost intre 12 % si 25 %. Totul a functionat perfect, timp de 6 luni, pana cei doi sefi ai firmei au fugit cu banii, respectiv cu acei Bitcoini. Intre timp cei doi sefi ai firmei sunt cercetati in arest. Mentionez urmatoarele aspecte importante: - Nu am nici un antecedent penal pana acum. - Nu am primit niciodata bani direct de la clienti, ci numai de la agentul financiar Patrick, care strangea investitiile clientilor. - Nu-i cunosc deloc pe investitori si n-am avut niciodata legatura cu ei, pe nicio cale, telefonic sau electronic (e-mail, etc.). - Nu am facut niciodata speculatii cu Bitcoin pentru firma X. Am schimbat doar banii primiti de la agentul financiar Patrick in Bitcoin, prin platforme de schimb legale de pe internet si am trimis acesti Bitcoini firmei X , asa cum era prevazut in contractul meu de lucru. - Toate tranzactiile si transferurile mele cu Bitcoini catre firma X sunt documentate si sunt dovedite astfel clar. - Tot castigul de 2 % din munca mea pentru Firma X l-am impozat corect si am platit impozitul aferent. - Agentul financiar Patrick a fost si el acuzat de spalare de bani, dar a fost achitat in urma cu 3 luni, pe motivul ca nu se poate dovedi provenienta banilor clientilor, adica daca au fost sau nu, bani „murdari”, proveniti din activitati ilegale. Acum sunt acuzat ca as fi facut spalare de bani. In plus 7 investitori ma acuza de pierderile de bani, avute prin investirea in speculatiile cu Bitcoini, la aceasta firma. Eu locuiesc in Germania, firma a fost inregistrata legal in Franta, iar site-ul lor de pe Internet era pe germana. Am aflat ulterior, dupa arestarea lor, ca cei doi conducatori ai firmei, care erau tot nemti, aveau domiciliul in Spania. In prezent acestia se afla arestati, sub cercetare, in Germania. Procesul se desfasoara deja de ca. un an jumatate in Germania, unde s-a desfasurat activitatea agentilor financiari intermediari, printre care si eu. Agentul financiar principal Patrick e din Austria si a fost in ianuarie, achitat la acuzatia de spalare de bani. Pot va rog, sa va pun urmatoarele intrebari? Daca el primea banii direct de la clientii firmei si a fost achitat la acuzatia de spalare de bani eu de ce sunt eu in continuare acuzat de spalare de bani, primind banii, tot timpul, numai de la el? Nu s-ar putea obtine stramutarea procesului, nici in cazul in care voi avea domiciliul stabil (resedinta), in Romania? Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs. legata de cazul meu. Pentru raspunsul dvs. Va multumesc anticipat. Cu Stima, Marcel | |
|
|