Forum avocaţi > Drept penal

PREJUDICIUL ESTE OBLIGATORIU LA ELIBERAREA CONDITIONATA?

04-07-2016

Buna ziua! Am un prieten care este arestat din data de 02.02.2015 (timp in care a stat 4 luni pe arestul central si 5 luni la Rahova) si in data de 18.09.2015 a fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani si 6 luni de inchisoare pentru complicitate la talharie calificata fiind trimis sub regim semideschis la penitenciarul Jilava. In data de 20.08.2016 ar trebui sa mearga in comisia pentru eliberare conditionata. Din luna octombrie 2015 si pana in prezent a lucrat in afara penitenciarului la Tribunalul Bucuresti (5 luni) si apoi dupa ce I s-a schimbat regimul de detentie din semideschis in deschis a trecut sa munceasca la DIICOT (pana in present). Mentionez ca nu are antecedente penale, nu are rapoarte disciplinare pe toata perioada arestului, are 4 evidentieri, 2 permisii de 24h pentru buna purtare, 3 cursuri de cate 3 luni. Din cate am inteles este posibil sa nu treaca de comisia de eliberare conditionata din penitenciar pentru ca, desi a fost un detinut exemplar, nu si-a achitat prejudiciul (9000 ron) si cheltuielile de judecata (2700 ron). In cazul in care nu detine bunuri valorice sau conturi bancare pe numele sau, si din familie o mai are doar pe mama lui care este pensioanata pe caz de boala cu o pensie de 600 ron, cum ar fi putut el achita acest prejudiciu, el fiind arestat. Nu judecatoria ar trebui sa decida daca primeste eliberarea conditionata? Penitenciarul ii poate da amanare pana la achitarea prejudiciului sau este un abuz?Poate primi amanarea eliberarii conditionate pentru acest motiv? Multumesc anticipat?
Răspunde
 04-07-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In momentul executarii fractiei de 2/3 din pedeapsa va putea formula o cerere pentru liberare conditionata. In ceea ce priveste acel prejudiciu, nu se va putea reabilita pana nu-l achita, impreuna cu cheltuielile de judecata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-07-2016
Bucuresti
0744900820 (Doar pt. programări)
Trebuie să îndeplinească obligațiile civile "afară de cazul când dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească" (art 100 alin.1 lit.c) )

Avocat Serni Viviana-Carmen,
experiență 10 ani de avocatură în drept penal, civil, muncii, mărci, CEDO
Oraș principal de activitate -București, dar lucrez și în țară!
0744900820
carmenvivianaserni@gmail.com
Răspunde
 26-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
La momentul la care va intra pe comisie trebuie sa fi executat fractia de 2/3 din pedeapsa pentru a I se admite cererea de liberare conditionata. In ceea ce priveste achitatea prejudiciuluisi a cheltuielilor de judecata sunt necesare indeplinirea acestor conditii la reabilitare.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2016
Bucuresti
0744900820 (Doar pt. programări)
Așa este, rectific și eu!

Vă rog să mă iertați!

Avocat Serni Viviana-Carmen,
experiență 10 ani de avocatură în drept penal, civil, muncii, mărci, CEDO
Oraș principal de activitate -București, dar lucrez și în țară!
0744900820
carmenvivianaserni@gmail.com
Răspunde
 18-08-2016

Prietenul meu A avut instanta pentru liberarea conditionata si a primit o amanare de 2 luni pt ca nu si.a achitat prejudiciul. Desi a adus dovada de la anaf ca nu a avut venituri si cheltuielile judiciare au fost achitate tot nu au tinut cont de asta. Ce poate sa mai faca acum? Mentionez ca prejudiciul este catre o banca si am fost sa intrebam care este modalitatea de plata deoarece ei nu au constituit un cont unde el sa poata vira banii si acestia nu stiu cum sa rezolve situatia si ne.au plimbat pe drumuri de la sediu la sucursale si inapoi. Multumesc!
Răspunde
 18-08-2016

Prietenul meu A avut instanta pentru liberarea conditionata si a primit o amanare de 2 luni pt ca nu si.a achitat prejudiciul. Desi a adus dovada de la anaf ca nu a avut venituri si cheltuielile judiciare au fost achitate tot nu au tinut cont de asta. Ce poate sa mai faca acum? Mentionez ca prejudiciul este catre o banca si am fost sa intrebam care este modalitatea de plata deoarece ei nu au constituit un cont unde el sa poata vira banii si acestia nu stiu cum sa rezolve situatia si ne.au plimbat pe drumuri de la sediu la sucursale si inapoi. Mai poate schimba ceva sau va face pedeapsa la zi pentru acest lucru? Multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.