Forum avocaţi > Drept penal

Neachitarea pensiei alimentare din 2013 , lunar 763 lei .

31-07-2016
Vizitator
Fostul sot are de platit o pensie alimentara din 2013, stabilita prin lege . Suma este de 763 lunar, el necontribuind cu absolut nimic la cresterea fetitei. Ad dori sa stiu daca il pot decade din drepturi totale, renuntand si la pensie totodata. Am o oferta d munca in strainatate,unde binenteles am si parintii acolo si imi doresc sa imi iau sì Fata minora. Va multumesc
Răspunde
 01-08-2016
Bucuresti
0744900820 (Doar pt. programări)
Motivele arătate nu sunt suficiente pentru decăderea unui părinte din drepturile părintești!
Însă dacă problema este plecarea în străinătate, ceea ce trebuie să faceți, este să obțineți custodia exclusivă.
Vă recomand, în paralel și o plângere penală pentru abandon de familie, care vă poate ajuta ulterior. Ba chiar, o clientă de-a mele am obținut satisfacție prin achitarea "de frică" a tatălui a pensie de întreținere pe ultimele 6 luni (2000 lei).
O astfel de plângere trebuie făcută o dată la șase luni, daorită specificității juridice a regimului său.
Este adevărat că dacă el achită până la terminarea urmăririi penale, nu va mai fi condamnat, dar..., dacă mai sunt și alte inconveniente în relația tată-copil pe care vreți să le evidențiați pentru a obține în final decăderea, de aici trebuie să începeți!

Decăderea din drepturile părintești necesită cel puțin încă un motiv suplimetar pe lângă neplata pensiei timp de 3 ani... Reglementarea zice așa: CAPITOLUL IV Decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti

Art. 508

Condiţii

(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.

(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.

Cu stimă!

Avocat Serni Viviana-Carmen,
experiență 10 ani de avocatură în drept penal, civil, muncii, mărci, CEDO
Oraș principal de activitate -București, dar lucrez și în țară!
0744900820
carmenvivianaserni@gmail.com
Răspunde
 05-08-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
În plus față de ceea ce s-a menționat: nu puteți renunța la pensia de întreținere deoarece este un drept al copilului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-08-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui formulata o plangere penala impotriva fostului sot pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. De asemenea, puteti formula o actiune in instanta pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, motivand prin faptul ca tatal manifesta dezisteres fata de cresterea minorei. Nu aveti cum sa renuntati la pensia de intretinere, deoarece aceasta este un drept al copilului. In cazul in care nu obtineti exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, puteti formula o actiune pentru suplinirea acordului tatalui, pentru a putea scoate minora din tara.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.