Forum avocaţi > Drept penal

Reabilitarea de drept

15-10-2013
Vizitator
Buna ziua,
In anul 2011, pe 24 martie, am fost condamnat la 5 luni cu suspendare. Sentinta a ramas definitiva la curtea de apel pe 26.iunie.2011, 2 ani cu suspendare sub supraveghere si alti 2 ani termen de incercare. Pedeapsa se va considera executata in iulie 2015.
Intrebarea mea este : dupa codul penal in vigoare

ART. 86^6
Reabilitarea în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere
Dacă cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului
de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării executării pedepsei în
baza art. 86^4 , el este reabilitat de drept.

in noul cod penal care intra in vigoare pe 1 februarie 2014:

Art. 165 Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte doi ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

Art. 167 Calculul termenului de reabilitare
(4) În caz de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei termenul curge de la data împlinirii termenului de supraveghere.

, cand voi fi reabilitat de drept ? Dupa actualul cod penal, la sfarsitul termenului de incercare, adica in iulie 2015 sau dupa noul cod penal, mai trebuie sa astept 3 ani, dupa trecerea termenului de incercare, adica prin iulie 2018 ?

Va multumesc !
Răspunde
 18-10-2013

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Sa vedem... mai intai sa intre in vigoare noul cod penal si apoi putem vorbi.

Deocamdata veti fi reabilitat de drept in conditiile prevazute in actualul cod penal, in vigoare la acest moment.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-02-2014
Vizitator
buna ziua.sotul meu a fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendare in decembrie 2006 hotarare emisa de judecatorie si ramasa definitiva prin decizia penala din aprilie 2009 a curtii de apel.
de ieri s-a trimis un nou dosar penal pe rolul judecatoriei(el fiind deja retinut pentru cercetari de 60 de zile).ce sanse de eliberare sunt?
Răspunde
 05-02-2014
Iasi
0766934219
eliza_pasat@yahoo.com
Avand in vedere ca au trecut cei 4 ani de la raman def a hot de condamn,iar ped a fost una cu suspendare, a intervenit reabilitarea pt fapta comisa anterior.astfel incat instanta nu va tine cont de ea decat ca antecedent penal. Depinde pt ce fapta este retinut actualmente, pt a putea discuta despre o eventuala revocare sau inlocuire a masurii arestului preventiv.

Avocat definitiv Eliza Pasat
Răspunde
 10-10-2014
Vizitator
In anul 2003 am primit o condamnare de 2 ani cu suspendare si un termen de reabilitare sub supraveghere de 5 ani. Citind articolele de mai sus presupun ca trebuia sa intervina reabilitarea de drept fara niciun demers din partea mea. Am vrut sa scot cazierul ptr angajare si am renuntat fiindca mi-au spus ca nu iese "curat". As dori sa stiu care e procedura pentru a putea intra cat mai repede in posesia unul cazier curat.
Răspunde
 10-10-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
SA FACETI CERERE DE REABILITARE PRIN INSTANTA

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-11-2014
Vizitator
Tatal meu a fost condamnat la o pedeapsa de 1 an si 2 luni inchisoare cu suspendare si sa stabilit un termen de incercare de 3 ani si 2 luni. Sentinta a fost pronuntata pe data de 16 martie 2010 si nu s-a mai formulat apel impotriva sentintei. Va rog, as vreau sa stiu cand putem formula cererea de reabilitare de drept si daca ma puteti ajuta? Cum se calculeaza termenele despre care se face referire in articolele mai sus mentionate? Multumesc
Răspunde
 06-01-2015
Vizitator
legat de reabilitare de drept,in octombrie 2002 a ramas definitiva hotararea de 6 ani cu executare la Curtea Suprema fiind arestat din 19.10.2001.M-am eliberat in 23.08.2005.Inca imi apare n cazierul judiciar.Ce pot face,oare nu m-am reabilitat pana acum?
Răspunde
 25-01-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Conform 166(1)b)NCP Reabilitarea judecatoreasca:Condamnatul poate fi reabilitat ,la cerere, de instanta,dupa implinirea urmatoarelor termene:b) 5 ani, in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mari de 5 ani,dar care nu depaseste 10 ani.Termenul de 5 ani se socoteste de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei principale sau de la data cand aceasta s-a prescris.
Reabilitarea de drept are loc in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii care nu depaseste 2 ani sau la pedeapsa inchisorii a carei executarea fost suspendata sub supraveghere,daca in decurs de 3 ani condamnatul nu a savarsit o alta infractiune.(art.165 NCP).

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 19-01-2016
Vizitator
Buna ziua,
Daca am fost condamnat in iunie 2014, dupa vechiul cod penal, la 3 ani cu suspendare si perioada de supraveghere 8 ani, pot solicita reabilitarea judecatoreasca dupa NCp? Daca nu se poate solicita reabilitarea judecatoreasca dupa noul cod, dupa cati ani pot sa solicit reabilitarea conf vechiului cod? Ca sa sintetizez: cum as putea obtine reabilitarea in cel mai scurt timp?
Multumesc!
Răspunde
 02-02-2016
Vizitator
An 2013 am fost condmnat la 1 si 3 luni cu suspendare. Si 3 ani si 2 luni ancercare. Pot face reabilitarea sentintei si fara avocat. Pentru permis. Multumesc.
Răspunde
 25-05-2016
Vizitator
Bun ziua; Cam incurcate sunt caile...juridice; Am primit o condamnare de 6 luni cu termen de incercare de 2 ani si 6 luni...deci dupa calculele mele(matematice) daca trec aceste 2 ani si 6 luni fara a calca pe bec normal trebuie sa fiu reabilitat de drept.Din cate am citit scrie ca orice condamnare pana la un an are termen de incercare de 3 ani de la data condamnarii. Nu prea se pupa ce scria in condamnarea mea si ce spune codul penal.
Răspunde
 23-07-2016
Vizitator
Bunaziua as dori sa ma lamureasca cineva cu problemele care ma chinuie de 15 ani de zile an anu 2002 am primit 3 ani cu suspendare an anul 2006 am primit 1an si 3lunipentru conducere fara permis an anul 2008 am fost condamnat definitiv la pedeapsa de 4ani si 3 luni conducerea fara permis plus suspendarea din anul 2002 an total 4 ani si 3 luni eu an acel timp aram deja an italia si am fost condamnat an lipsa eu din acel timp nu mai mam antors an tara deoare ce aici sunt cu acte an regula si statul italian nu ma poate extrada dar eu as vrea sa revin an tara ce mi se poate antampla daca revin an tara ma aresteaza sau nu
Răspunde
 24-07-2016
Vizitator
Anton Silviu Remus a scris pe 23-07-2016:
Bunaziua as dori sa ma lamureasca cineva cu problemele care ma chinuie de 15 ani de zile an anu 2002 am primit 3 ani cu suspendare an anul 2006 am primit 1an si 3lunipentru conducere fara permis an anul 2008 am fost condamnat definitiv la pedeapsa de 4ani si 3 luni conducerea fara permis plus suspendarea din anul 2002 an total 4 ani si 3 luni eu an acel timp aram deja an italia si am fost condamnat an lipsa eu din acel timp nu mai mam antors an tara deoare ce aici sunt cu acte an regula si statul italian nu ma poate extrada dar eu as vrea sa revin an tara ce mi se poate antampla daca revin an tara ma aresteaza sau nu
Răspunde
 24-07-2016
Vizitator
Ce ar trebui sa fac
Răspunde
 24-07-2016
Vizitator
Ajutatima va rog zicetimi ce pot face sa nu fiu anchis
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.