Forum avocaţi > Drept penal

Nedreptate in instanta si tribunal la eliberarea conditionata.

04-10-2016

Buna seara! Logodnicul meu a fost condamnat penteu o fapta penala, mai precis, un asa-zis prieten l-a convins sa il transporte cu masina la un jaf armat la o banca din Bucuresti si sa il astepte pe o strada de unde sa il poata lua dupa jaf. A fost condamnat dupa o ancheta de 9 luni, ca si complice la 2 ani si 6 luni. Pe toata perioada arestului de la decizia definitiva si pana in prezent, a muncit in afara penitenciarului cumuland un nr de 45 zile castig, 6 evidentieri din care 2 permisii de o zi in familie, 3 cursuri de 2 luni plus alte activitati educative si religioase, si.a achitat cheltuielile judiciare dar nu am putut achita si prejudiciul deoarece nu aveam raspuns de la banca prejudiciata, cu conturile unde putem vira banii. A mers la comisia de eliberare conditionata din penitenciar unde a fost propus pentru liberare conditionata. Rapostul psihologului a fost tot unul pozitiv considerand ca nu are devieri comportamentale si ca poate fi reintegrat in societate nefiind un pericol public. Instanta i.a dat insa 2 luni amanare pentru neachiatarea prejudiciului. Am facut recurs timp in care am reusit sa achitam si prejudiciul. Recursul i.a fost stabilit dupa o luna si jumatate de la instanta de la Judecatoria Gaesti astfel pierzand si castigul de zile din munca. Azi a avut recursul la Tribunal si desi a avut un raport bun de la penitenciar, si.a achitat toate obligatiile civile si a indeplinit si cele 2 treimi din pedeapsa totusi i-au respins contestatia pentru ca asa procedeaja judecatorii din tara asta. Ce as mai putea face acum? Nu mai avem bani nici sa mai traim de pe o zi pe alta. Ce justitie e asta? De ce sa ii mai dea amanare daca intrunea toate conditiile? Unde sa facem noi niste oameni amarati plangere impotriva acestor injustitii? Daca imi puteti da macar un sfat ce as mai putea face acum?
Răspunde
 10-10-2016

Probabil ca instanta a apreciat ca anumite conditii nu ar fi indeplinite, desi daca spuneti ca ati achitat prejudiciu si cheltuielile de judecata, iar persoana condamnata a executat doua treimi din pedeapsa atunci ar fi intrunite conditiile pentru liberarea conditionata. Desi ar trebui sa cititi motivarea hotarari pentru a sti de ce anume a fost respinsa, totusi formulati o noua cerere de liberare conditionata la instanta, care in mod normal va fi admisa.
Succes!
Răspunde
 19-09-2018
Vizitator
Si noi suntem in aceiasi ipostaza
Se poate face o cerere daca este fixat
un termen de reinoire ?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.