|
02-12-2016 |
 | Profesorul_gigi
|
| In august 2015 ,in calitate de director al scolii,am constantat in urma verificarii cataloagelor scolare ca profesorul de limba romana a falsificat 12 note, prin modificare, la 10 elevi in catloagele scolare din anii scolari 2013-2014,2014-2015,la limba romana pentru a marii acestora media si a obtine probabil foloase necuvenite sau sa-i atraga la meditatii .Profesorul cunostea foarte bine legea privind scrierea notelor in catalog si ca responsabilitatea scrierii notelor si a mediei in catalog revine in totalitate profesorului care preda obiectul respectiv ,iar notele scrise gresit nu se modifica pentru ca modificarile nu se admit,se bareaza cu cerneala rosie, se semneaza de catre profesor in prezenta directorului care de asemenea semneaza si pune stampila si astfel nota este anulata. Am convocat consiliul de administratie al scolii pentru a anliza aceasta situatie si a lua masurile ce se impun,dar nu s-a putut intrunii macar majoritatea simpla din cei 9 membrii pentru ca plecase in concediu de odihna.Atunci am adus la cunostinta situatia inspectorului scolar teritorial,dar spre surprinderea mea acesta a ignorat cataloagele in cauza si a incheiat raportul privind evaluarea mea ca director ,precizand ca toate documentele sunt in regula,si intreaga activitate este foarte buna.Contrariat de cele intamplate am prezentat in continuare,tot in august 2015, situatia inspectorului scolar general ,verbal, in cadrul unei audiente cu fotografii ale notelor falsificate din cataloagele respective.Desi mi s-a promis ca situatia v-a fi rezolvata nici pana astazi nu s-a luat nici o masura cu profesorul falsificator cu toate ca am atras atentia asupra acestui fapt grav de fals si uz de fals, in numeroasele audiente ce au urmat in aceasta perioada de un an si jumatate. Dimpotriva am fost inlocuit din functia de director al scolii imediat in anul scolar urmator 2015-2016 cu profesorul falsificator,care este mentinut in functie si in anul scolar urmator 2016-2017 pentru simplul fapt ca acesta are sprijin politic prin cumnatul sau care este primar.Mai mult profesorului falsificator i-a fost admis si dosarul de inscriere la concursul national pentru functia de director din 12.10.2016 si gratie metodologiei de concurs, foarte criticata ,care a favorizat clar directorii in functie ,fiind preferatii primarilor adica implicit ai membrilor comisiei de concurs ca subalterni ai primarilor,a promovat si concursul.Consiliul de administratie al I.S.J v-a valida rezultatele concursului in 16.12.2016 si se va elibera deciziile de directori scolari pentru urmatorii 4 ani.Este posibil ca in conditiile in care I.S.J stie ca acest actual director a falsificat documente cu regim special sa-i mai dea decizie in continuare pentr functia de director ?Care este calea de urmat ca acest abuz sa fie opri ,iar cei vinovati sa fie pedepsiti?Va rog dati-mi un raspuns? | |
|
|
|
03-12-2016 |
| Ar fi fost bine ca sesizarile respective sa le faceti in scris, catre inspectorul scolar teritorial cat si catre inspectorul scolar general. Sesizare, pe care sa o depuneti prin registratura inspectoratului scolar; sa aveti un numar de registratura depus pe sesizare. Sesizarile verbale nu sunt valabile. Saca sesizarea nu a fost depusa in scris, I.S.J. poate sa invoce faptul ca nu avea cunostinta de existenta acestor falsuri si, mai rau exista posibilitatea sa va faca complice. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
04-12-2016 |
 | Profesorul_gigi
|
| Nu am facut sesizari scrise,dar am inregistrarile audio ale unor convorbiri cu insp.gen. si cu insp.gen adjuncti din care reiese clar ca: -am adus la cunostinta situatia de mai multe luni si nu s-a luat nici o masura ,-insp.gen. recunoaste ca prof.falsificator nu isi face treaba,-insp.gen.afirma clar ca nu ma vrea primarul ca director,iar el ma vrea,-insp.gen. afirma ca de fapt nu este obligatia I.S.J sa sanctioneze profesorul falsificator chiar daca atunci Consiliul de Administratie al Scolii nu s-a putut intrunii(iar pe urma nu mai avea nici un rost pentru ca profesorul a fost numit director ),-insp.gen.afirma intr-o institutie publica in timpul unei audiente "daca veneam sa verific cataloagele va beleam pe amandoi",pe prof. si pe mine ca director chiar daca eu am anuntat la timp siituatia.CAZUL ACESTA IL POT DENUNTA LA PARCHET,CUM SE POATE REZOLVA? | |
|
|
|
04-12-2016 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Puteti incerca sa atacati modalitatea de organizare si desfasurare a examenului privind functia de director. In acest sens, puteti formula o actiune in instanta prin care sa se constate nelegalitatea concursului si a rezultatelor obtinute. Cat priveste o eventuala plangere penala, daca nu aveti sesizari scrise este greu de dovedit ceea ce sustineti dvs. Asa-zisele inregistrari nu pot fi o proba suficienta pentru dovedirea afirmatiilor dvs. Dvs. in calitate de director aveati obligatia de a sesiza in scris (nu verbal) inspectoratul judetean despre orice frauda privind sistemul de notare al elevilor. Si in acest moment, daca aveti suspiciunea ca se procedeaza la fel, aveti obligatia in calitate de profesor sa sesizati inspectoratul judetean cu privire la conduita gresita a altor profesori. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
04-12-2016 |
 | Profesorul_gigi
|
| Multumesc pentru raspuns,dar daca trimit pe e-mailul I.S.J o sesizare scrisa prin care sa atentionez insp.gen .ca eliberarea deciziei de director profesorului falsificator,in urma validarii rezultatelor concursului,desi la I.S.J se stie ca profesorul a falsificat note in catalog ,este un abuz?Daca sesizez in scris pe e-maill Corpul de Control al Ministrului Educatiei Nationale privind situatia falsificarii notelor si trimit si inregistrarile,sau presa? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |