Forum avocaţi > Drept penal

Abandon familial neadevarat

07-11-2013
Vizitator
Sotia a depus la Parchet o sesizare de abandon familial. In urma sesizarii am fost chemat la Politie pentru a face dovada platii alocatiei de intretinere. Acolo am demonstrat ca am platite 3 rate in plus.
Vreau sa intreb pot fac o sesizare ca am fost acuzat de sotie de abandon familial pe nedrept. Multumesc
Răspunde
 08-11-2013
Vizitator
Art. 259 Cod Penal

Denunţarea calomnioasă

Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o anume persoană, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Dacă cel care a săvârşit fapta declară mai înainte de punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de persoana în contra căreia s-a făcut denunţul sau plângerea, ori împotriva căreia s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.

Deci, puteti face acelasi lucru. "Distractie placuta"
Răspunde
 15-11-2013
Cluj-Napoca, Alba Iulia
0744771378
av.ioanabalc@yahoo.com
http://www.clujavocat.ro/
Faceti si d-voastra o plangere penala pentru denuntare calomnioasa daca considerati necesar. Avand in vedere ca ati platit pensia de intretinere si puteti face dovada ca aceasta a fost achitata, dosarul penal se va inchide. Ramane la latitudinea d-voasfra daca vreti sa o trageti la raspundere pe fosta sotie pentru ca a inaintat un dosar bazat pe informatii mincinoase la adresa d-voastra.
Daca aveti nevoie de avocat, va stau la dispozitie.
www.clujavocat.ro

Av. Ioana Bâlc
BAROUL CLUJ
Facebook: Avocat Cluj
www.clujavocat.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.