Forum avocaţi > Drept penal

Alcool la volan cu putin peste limita

13-11-2013
Vizitator
Buna.
In urma cu o luna am avut un accident doar cu pagube materiale in care eram sub influenta alcoolului , dupa aparatul echilotest aveam 0,43 alcool in aer iar rezultatul din sange mi sa spus ca inca nu a ajuns desi a trecut o luna si o saptamana. exista sanse sa scap fara un dosar penal daca miar iesi peste limita si as cere o recalculare?
Răspunde
 14-11-2013
Suceava
0744642483
tudosaav@personal.ro
La valoarea care ti-a iesit pupi un 18 ind 1 in cel mai rau caz. Stai linistit si pregateste bani pt. amenda!
Răspunde
 14-11-2013
Cluj-Napoca, Alba Iulia
0744771378
av.ioanabalc@yahoo.com
http://www.clujavocat.ro/
Alen a scris pe 13-11-2013:
Buna.
In urma cu o luna am avut un accident doar cu pagube materiale in care eram sub influenta alcoolului , dupa aparatul echilotest aveam 0,43 alcool in aer iar rezultatul din sange mi sa spus ca inca nu a ajuns desi a trecut o luna si o saptamana. exista sanse sa scap fara un dosar penal daca miar iesi peste limita si as cere o recalculare?
De obicei daca la etilotest iese o valoare, in sange e dublu. In mod normal se intocmeste un dosar penal pentru a ati depasit limita legala( chiar daca cu f putin) si puteti primi o amenda administrativa, fiind scos de sub urmarire penala in baza art. 18 indice 1 C.p,pentru ca fapta nu prezinta pericol social- e la limita dintre infractiune si contraventie. Daca ati face o expertiza de recalculare retroactiva a alcoolemiei ar fi sanse sa diminuati valoarea in functie de declaratia de consum si sa ajunga sub 0.8.dar aici nu e recomandat.Sfatul meu e sa lasati lucrurile asa, sa nu va ingreunati situatia, ca de multe ori aceste tertipuri cu recalcularea sunt privite indoielnic de procurori si acum aveti nevoie sa faceti o parere buna.( in sit de genul procurorul decide si atunci nu mai ajungeti sa fiti judecat)!
Av.Ioana Bâlc
Da-ti like pe Facebookul Avocat Cluj
www.clujavocat.ro

Av. Ioana Bâlc
BAROUL CLUJ
Facebook: Avocat Cluj
www.clujavocat.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.