Forum avocaţi > Drept penal

Condamnare italia

14-03-2017
Vizitator
buna ziua
v as ruga sa ma ajutati cu un raspuns.
in anul 2016 sotul meu a primit o condamnare de 2ani si 10 luni in italia pentru traficde tigari. La inceputul anului curent a fost implicat intr o altercatie in Romania si are deschis un dosar penal pentru ultraj.
Va rog sa imi spuneti in cazul in care politia din italia va solicita repatrierea lui daca aceasta va fi posibila in cazul in care sotul meu are acest dosar penal in Romania pentru fapta descrisa mai sus.
Va multumesc
Răspunde
 19-05-2017
Vizitator
Este vorba de extradare, nu repatriere si da, este posibila mai ales ca Italia este tara membra UE - hotararile judecatoresti sunt recunoscute destul de repede intre cele doua state.

Vedeti explicatii despre aplicarea legii in astfel de cazuri la art. 14 din Noul Cod Penal
http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-14
Răspunde
 19-05-2017
Vizitator
Multumesc, din pacate a fost si extradat deja :(
Răspunde
 20-05-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca va primi o condamnare cu executare in Italia, va putea solicita executarea pedepsei intrun penitenciar din Romania.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-05-2017
Vizitator
Sunt divorțată de doi ani și am trei copiii în întreținere și tatăl este obligat să îmi de-a jumătate din salariul minim pe economie dar nu îmi plateste pensia.Am fost la poliție și am depus plângere dar fără nici un rezultat.Politistul spune că la căutat la domiciliu și nu a putut lua legătura cu el dar știu că e plecat in Germania eu ce să fac? Dar eu cum să procedez că nu mai știu .Eu să il caut și să il duc pe polițist la el?ce demersuri să fac că poliția nu face nimic.Sa merg la procuratură?
Răspunde
 21-05-2017

Romania
0733774119
avocat.catalinamatei@gmail.com
Facebook
Dosarul nu se va Închide doar pentru ca soțul este de negăsit, iar daca vreți "sa forțați" polițistul sa isi faca treaba Trimiteți direct la parchetul de care aparține secția de politie o cerere prin care solicitați sa vi se comunice stadiul demersurilor efectuate.

--
Cu stimă,

Avocat CĂTĂLINA MATEI

Tel. Mobil: +4 0733 774 119
Tel/Fax: +4 031 313 38 36
E-mail: avocat.catalinamatei@gmail.com
Adresă: Splaiul Independenței, nr. 2J, sector 4, cod 040011, București
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-09-2018
Vizitator
Bunaseara tuturor.In 2013 am fost arestat in Italia,iar in februarie 2014 am fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare.In aceeasi zi in care am fost dus la tribunal unde mi s-a comunicat pedeapsa,am fost eliberat!la tribunal au zis ceva de genul 2 ani si 6 luni "con scarcerazione".Seara,cand am auzit ca ma striga sa ma liberez,nu am mai intrebat nimic,va dati seama,eram fericit pt ca plec acasa....Am venit in Romania,unde am si ramas pana in prezent.
In 2016,prin vara,am fost la politie sa solicit un certificat de cazier judiciar,acolo imi aparea ceva pe calculator si am fost condus intr-un birou de un domn politist,care mi-a explicat ca autoritatile italiene solicita adresa mea de domiciliu.Am dat adresa la care locuiesc,dupa care am fost lasat sa plec.In aceeasi zi l-am sunat pe avocatul din Italia care ma reprezentase la proces,iar acesta mi-a spus ca nu pot veni in Italia pt ca mandatul meu este definitiv si urmeaza sa fiu arestat.
In 2017,de Pasti am fost in vacanta in Bulgaria,iar la controlul de rutina de la vama,aceeasi problema le aparea pe calculator,am dat adresa de domiciliu si am fost lasat sa plec.
In vara 2017,am plecat in concediu in Grecia,povestea descrisa mai sus s-a repetat si la vama cu Bulgaria,si la vama cu Grecia.L-am intrebat totusi pe vamesul grec cand o sa se termine cu aceste opriri si mi-a spus ca in septembrie sau octombrie 2018.Nu stiu daca a zis doar asa,sau a vazut acest lucru pe calculator.
Cert este ca anul acesta nu am mai iesit pe nicaieri deci nu stiu care mai e situatia.
Intrebarea mea este daca o sa fiu luat de acasa si extradat pt executarea pedepsei din Italia?sau doar daca intru in Italia ma aresteaza?Mandatul ar fi ramas definitiv pe la jumatatea anului 2015 din cate a spus avocatul italian,dar nici pana in prezent nu s-a emis un mandat international!Oare mai imi vine mandatul?am auzit (neoficial) ca pt pedepsele care nu trec de 3 ani nu se elibereaza mandat international de catre Italia.Si daca da,totusi de ce m-au eliberat in 2014,din moment ce m-au condamnat?
Sper sa ma poata lamuri cineva,poate cineva care a mai trecut prin asa ceva.Va multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.