Forum avocaţi > Drept penal

Fara permis de conducere

1  2  Final
 24-04-2017
Vizitator
Buna ziua! Am condus o masina neinmatriculata ,neavand permis de conducere, cu o alcoolemie de 0.27. Eram in scoala de soferi. Am luat examenul teoretic, urmand sa il sustin pe cel practic. Am cazierul curand si nu am antecedente penale. La ce pedeapsa ma pot astepta ? Am dosar penal pentru 2 infractiuni...nu mi s a intocmit dosar penal pentru alcool. Va multumesc mult ! O zi placuta !
Răspunde
 25-04-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca nu ati mai avut antecedente penale, cel mai probabil riscati o pedeapsa care se va suspenda sub supraveghere. Exista posibilitatea sa primiti chiar si amenda. Depinde foarte mult de apararea pe care vi-o faceti.

Daca aveti posibilitatea, ar fi bine sa apelati la serviciile unui avocat.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-04-2017
Vizitator
Multumesc mult pentru raspuns ! Stiti cumva daca voi putea parasi tara ? Adica daca o sa mi se interzica sa parasesc tara pentru infractiunea pe care am comis-o.
Răspunde
 25-04-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In cazul unor astfel de infractiuni de obicei nu se impun restrictii de circulatie inculpatului, insa sfatul meu este sa va prezentati in fata instantei de judecata in cazul in care dosarul va ajunge in instanta, pentru a putea beneficia de suspendarea pedepsei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-04-2017
Vizitator
Va multumec mult pentru mesajele primite ! Am fost azi la avocat si mi-a spus ca s-ar putea ca procurorul sa nu ma lase sa fac acel act al recunosterii vinovatiei, pentru ca am concurs de infractiuni. Dumneavoastra ce parere aveti? Procurorul nu ma va lasa sa fac acel act de recunostere al vinovatiei?
Răspunde
 25-04-2017
Vizitator
Ma voi prezenta cu siguranta, eu sper sa nu imi dea puscarie cu executare. De asta imi este frica cel mai mult. Va multumesc foarte mult ca mi-ati raspuns la mesaje! O seara placuta !
Răspunde
 26-04-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Incheierea acordului de recunoastere al vinovatiei este la latitudinea procurorului de caz. Sfatul meu este sa formulati in scris o cerere in acest sens si sa va asigurati o aparare eficienta pentru a obtine o pedeapsa indreptata spre minimul special prevazut de lege.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-04-2017
Vizitator
Va multumesc mult pentru raspuns ! Doamna avocata mi-a spus ca va face dansa cerere catre domnul procuror, dar a zis ca ramane la latitudinea dansului daca o sa accepte cererea .
Răspunde
 26-04-2017
Vizitator
Nu stiti cumva in cap timp va ajunge dosarul la procuror ? Eu am comis infractiunea acum 2 saptamani.
Răspunde
 26-04-2017

Brasov, str. Curcanilor. nr. 55
0761778772
avocat.andradalupu.ro
"Nu stiti cumva in cap timp va ajunge dosarul la procuror ? Eu am comis infractiunea acum 2 saptamani."
Dupa finalizarea cercetarii penale,( administrarea probatoriului, audierea martorilor....etc ) , organul de cerecetare penala va inainta dosarul procurorului . S-a pus in miscarea actiunea penala fata de dumneavoastra?

Doar pentru programari
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-04-2017
Vizitator
Tot ce am facut a fost sa dau o declaratie in scris la politia atat eu cat si martora . M-au anuntat ca ma vor chema din nou pentru a doua declaratie.
Răspunde
 26-04-2017
Vizitator
Spuneti-mi si mie va rog frumos de la cine pot solitita caracterizari si cate . Pana acum am facut rost de 1 caracterizare de la doamna doctor . Conteaza mult aceste caracterizari in fata procurorului?
Răspunde
 26-04-2017
Vizitator
Solicita . Scuzati-ma. Detin si 38 de diplome si am un bebelus . Va tine cont domnul procuror? Imi este frica sa nu fac cu executare. Va multumesc
Răspunde
 26-04-2017

0761778772
avocat.andradalupu.ro
Caracterizările le puteti obtine de la locul de munca sau fostul loc de munca, după caz ...de la directorul școlii, etc... Puteti duce oricâte caracterizări aveti , urmând a fi folosite ca si înscrisuri în circumstantiere. Dacă veți dori sa fiti judecat în baza procedurii recunoașterii învinuiri, puteti beneficia de redycere limitelor de pedeapsă cu 1/ 3 . Diplomele pe care le ati obținut, caracterizarile , lipsa antecedentelor penale va pot de asemenea ajuta pt ă obtine o pedeapsă mai mică. Dar ...totusi , tb sa aveti in vedere ca ati săvârșit 2 infracțiuni în concurs , iar limitele de pedeapsă pt fiecare este 1 - 5 ani . Pedepsele stabilite pt fiecare infracțiune se vor aduna , ulterior vi se va adauga un spor ! Daca veti obtine o pedeapsă de cel mult 3 ani inchisoare, modalitatea de executare a acesteia va putea fi suspendarea sub supraveghere - art.91 CP

Doar pentru programari
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-04-2017
Vizitator
Nu inteleg la ce va referiti in legatura cu suspendarea sub supraveghere. Daca va fi mai mare de 3 ani ce se va intampla in cazul acesta ?
Răspunde
 26-04-2017
Vizitator
Va multumesc pentru sfaturi!
Răspunde
 27-04-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Bara Stefania a scris pe 26-04-2017:
Nu inteleg la ce va referiti in legatura cu suspendarea sub supraveghere. Daca va fi mai mare de 3 ani ce se va intampla in cazul acesta ?

Buna ziua,

In cazul concursului de infractiuni, instanta de judecata (daca veti fi trimis in instanta) va aplica o pedeapsa pentru fiecare fapta concurenta dupa care se va lua pedeapsa cea mai mare la care se va aplica un spor de 1/3 din pedeapsa aplicata pentru cealalta infractiune. Daca pedeapsa rezultanta este mai mare de trei ani, instanta va dispune executarea pedepsei efective. Daca pedeapsa este mai mica de 3 ani, instanta poate suspenda pedeapsa sub supraveghere.

Aceasta este explicatia teoretica. Situatia dvs. va fi analizata in concret de instanta (daca veti fi trimis in judecata). Procurorul are posibilitatea incheierii unui acord de recunoastere cu dvs. (insa nu este obligat). De obicei, pedepsele propuse prin acordul de recunoastere sunt mai mari decat cele aplicate de instanta de judecata in situatia recunoasterii vinovatiei (procedura simplificata).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-04-2017
Vizitator
Multumesc mult pentru mesaj. Si daca va fi mai mare de 3 ani ma vor pune sa o execut in inchisoare? Multumesc!
Răspunde
 27-04-2017

0761778772
avocat.andradalupu.ro
Da, pentru pedepse mai mari de 3 ani , modalitatea de executare nu poate fi decat ...executare efectiva. :( . Dar daca veti alege sa fiti judecata in baza Procedurii Recunoasterii invinuirii....puteti sa ajungeti la o pepdeapsa mai mica. Succes!

Doar pentru programari
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-04-2017
Vizitator
Multumesc! Sper sa nu depaseasca 3 ani.
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.