Forum avocaţi > Drept penal

Accident auto doar cu pagube materiale

04-05-2017
Vizitator
Buna ziua. In 16 04 2017, am avut un accident cu autoturismul personal, care s-a soldat cu mici daune materiale, mi-am asumat acest accident considerand ca fiind lovitura din spate ,nu am facut caz cum ca cel din fata mea a franat brusc pentru a se incadra pe un drum lateral, am completat constatarea amiabiala si i-am oferit asigurarea mea. La doua ceasuri , pagubitul sa hotarat sa mearga la spital, pentru a face un control de rutina unuia din pasagerii din masina lui. Am mers la spital, s-au facut investigatii, fara nici-o urma de consecinte. Cu toate astea, a trebuit sa anuntam Politia, care a trebuit sa intocmeasca proces verbal inregistrand accidentul cu victima( inexistenta) .As vrea sa stiu, care sunt sanctiunile pentru mine, a fost un accident usor(mentiune facuta de politie), persoana condusa la un control medical, nu a avut nimic, absolut nimic. Va multumesc >
Răspunde
 21-05-2017

Romania
0733774119
avocat.catalinamatei@gmail.com
Facebook
Aveti cunostiinta despre un eventual dosar întocmit pe numele dvs, de politie pentru vătămare corporală?
In privința daunelor, acestea vor fi acoperite prin polita de asigurare RCA

--
Cu stimă,

Avocat CĂTĂLINA MATEI

Tel. Mobil: +4 0733 774 119
Tel/Fax: +4 031 313 38 36
E-mail: avocat.catalinamatei@gmail.com
Adresă: Splaiul Independenței, nr. 2J, sector 4, cod 040011, București
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-05-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Persoana vatamata, in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale pe care il va obtine de la IML, are posibilitatea legala de a formula plangere penala impotriva dvs pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa, infractiune pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau, in functie de circumstantele dvs personale si cu aparare eficienta, puteti obtine o amenda.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-05-2017

Romania
0733774119
Facebook
Cred ca are loc o confuzie.
1. Atat timp cat victima nu exista asa cum reiese din procesul verbal , nu putem discuta despre o persoana vătămată.
2. Atat timp cat in urma controlului medical nu au rezultat urme de accidentare sau vătămare corporală , șanse de a fi întocmit un dosar penal sunt considerabil reduse.
Din punct de vedere civil pot avea loc alte discutii in cazul in care s ar fi facut cheltuieli minore

--
Cu stimă,

Avocat CĂTĂLINA MATEI

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-05-2017

Romania
0733774119
Facebook
Pe de alte parte soluțiile pot fi:
Inca din faza de urmărire penală dosarul poate fi inchis printr o soluție de clasare sau urmărire penală iar, in cazul dvs, prin absurd, daca s ar emite rechizitoriul , dosarul ajunge in instanța , unde soluțiile pot fi
- achitare, încetare proces penal sau condamnare.

DECI NU ARE ROST IN ACEST MOMENT SA VORBIM DESPRE POSIBILITATEA UNEI CONDAMNĂRI CU EXECUTARE, ASA CUM S A FACUT REFERIRE ANTERIOR

--
Cu stimă,

Avocat CĂTĂLINA MATEI

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.