Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal alcoolemie la volan

30-05-2017

Buna ziua.
In data de 18.05.2017 am fost oprit in trafic cu 0,63 in etilotest si la sange 1,6 prima proba si 1,2 a doua. As putea avea 2 variante:
1. sa cer o recalculare (daca se mai face??) , sunt posibilitati sa am sanse sa iasa bine ??, daca nu, se agraveaza situatia??
2. sa inchei un acord de recunoas. a vinovatiei cu procurorul. Ce inseamna asta, cam ce pedepse sunt in asemenea situatii??
In care din cele 2 variante este mai avantajos si timpul pana la finalizarea procesului este mai scurt ???
Va multumesc !
Răspunde
 30-05-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti contesta rezultatul expertizei medicale, insa sansele de a obtine o alcoolemie sub 0,8 g/l in sange sunt minime. In cazul in care recunoasteti fapta, limitele de pedeapsa se reduc cu 1/3, astfel ca in functie de circumstantele personale si cu o aparare eficienta, veti obtine o pedeapsa orientata spre minimul special prevazut de legea penala, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate. In situatia in care veti incheia un acord de recunoastere al vinovatiei, aveti posibilitatea de a "negocia" cu procurorul cuantumul pedepsei si modalitatea de executare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-06-2017
Vizitator
Buna ziua,am primit rezultatul de la sange ptr alcolemie doar pentru prima proba,cica a 2a nu a fost destul....pe ce motiv ar trebui sa intemeiez recalcularea,mi_a iesit undeva la 0,95, procurorul ar trebui sa imi accepte audiere sau doar dupa ce primeste dosarul?tre sa stiu nr dosarului...tin sa precizez k eram f obosit deaorece sambata am lucrat 24 de ore am dormit duminica la prinz o ora jumate si apoi seara am.fost la fotbal vreo 2ore...apoi am.stat la bere...am vrut sa mut masina si in acel moment a venit si m_a prins....
Răspunde
 08-06-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Chiar daca veti obtine o recalculare, contestand experpertiza, tot veti obtine o alcoolemie peste 0,8 g/l alcool pur in sange. Va trebui sa alegeti calea cea mai avantajoasa din punct de vedere legal, pentru a obtine o pedeapsa cat mai mica.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-06-2017
Vizitator
Nu ar scadea sub 0.80?e complicat rau...dintrr_o prostie sa mut masina cativa metri....procurorul poate decide sau da mai departe?
Răspunde
 09-06-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
La finalizarea urmaririi penale dosarul va fi trimis in instanta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-12-2017
Vizitator
Gabi.M a scris pe 30-05-2017:
Buna ziua.
In data de 18.05.2017 am fost oprit in trafic cu 0,63 in etilotest si la sange 1,6 prima proba si 1,2 a doua. As putea avea 2 variante:
1. sa cer o recalculare (daca se mai face??) , sunt posibilitati sa am sanse sa iasa bine ??, daca nu, se agraveaza situatia??
2. sa inchei un acord de recunoas. a vinovatiei cu procurorul. Ce inseamna asta, cam ce pedepse sunt in asemenea situatii??
In care din cele 2 variante este mai avantajos si timpul pana la finalizarea procesului este mai scurt ???
Va multumesc !

SalutNe poti spune ce ai mai rezolvat?
Răspunde
 18-12-2017
Vizitator
Buna ziua
Pentru alcol la volan ne ajuta cu ceva modificarea codului penal ?
Răspunde
 23-02-2018
Vizitator
Buna seara! In decembrie 2015 am avut un accident de masina din care a rezuldat decesul la o persoana,la alcoltest mi.a iesit 0.54....eu sunt plecat din tara si as vrea sa stiu daca m.ar putea inlocui altcineva la proces. Va multumesc!
Răspunde
 24-02-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Geo a scris pe 23-02-2018:
Buna seara! In decembrie 2015 am avut un accident de masina din care a rezuldat decesul la o persoana,la alcoltest mi.a iesit 0.54....eu sunt plecat din tara si as vrea sa stiu daca m.ar putea inlocui altcineva la proces. Va multumesc!

Buna ziua,
Va trebui sa contactati un avocat.
Numai un avocat va poate "inlocui" la proces. Adica va poate reprezenta in baza unui contract si a unei imputerniciri avocatiale pe care le veti semna cu acesta. Va recomand sa contactati un avocat, de preferat, din localitatea in care se desfasoara procesul.
Astfel costurile dvs. ar putea fi mai mici. In caz contrar, la onorariul stabilit in contract, se vor adauga separat si costurile cu deplasarea , eventual cazarea.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-02-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook

Ați fost citat la organele de cercetare penală sau la instanță sau doriți doar să aflați stadiul dosarului penal ? Ce cunoașteți despre evoluția dosarului ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-02-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook

Situatia expusa este destul de delicata, infractiunile aduse in sarcina dvs. avand un grad ridicat de pericol social, motiv pentru care ar fi indicat sa va asigurati o aparare eficienta pentru a obtine o pedeapsa orientata spre minimul special prevazut de lege.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2019

.
Răspunde
 12-03-2019

Euel a scris pe 16-12-2017:
Gabi.M a scris pe 30-05-2017:
Buna ziua.
Va multumesc !

SalutNe poti spune ce ai mai rezolvat?

Ce sa mai rezolv..., am facut recalculare si am asteptat 9 luni pana a venit rezultatul si asta dupa zeci de tel., caci nu s-a acceptat sa platesc eu iar politia a platit cand si-a amintit... Rezultatul a venit cu imposibilitatea calcularii valorii alcoolemiei in momentul opririi in trafic, iar instanta de fond nu a luat in calcul recalcularea si am primit 1 an cu suspendare,... asta dupa ce am deja 2 ani de stat fara permis.
... Si daca fac apel mai dureaza iar cca 3 luni si nu stiu ce sanse am sa primesc cu amanarea pedepsei, si mai pierd timpul....
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.