Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal alcoolemie la volan

30-05-2017

Buna ziua.
Va multumesc pt raspuns la o postare anterioara si revin cu alte aspecte ale situatiei
In data de 18.05.2017 am fost oprit in trafic cu 0,63 in etilotest si la sange 1,6 prima proba si 1,2 a doua. In procesul verbal incheiat de politist in ziua cu pricina am declarat ca am baut o bere la 1L. La spital am declarat ca nu am mancat nimic nici inainte nici dupa bere. Intrebari:
1. Imi pot schimba declaratia ( daca aleg recalcularea e necesar) ???
Conteaza atat de mult prima declaratie??? avand in vedere ca a fost facuta in momente de stres maxim si emotii... (majoritratea ar fi declarat ca nu au baut mult) !!!
2. Din pacate ( si mi-e jena sa spun asta), am mai avut un episod de genul asta acum 10 ani, dar cu valori mai mici si la recalculare a iesit bine si a din cate imi amintesc dosarul s-a incheiat cu NUP. Credeti ca procurorul (sau instanta) va tine cont de acest episod mai vechi, are cum sa gaseasca fapta in arhiva ???? pt. ca daca sunt intrebat daca am mai avut incidente de genul asta nu stiu ce sa raspund ???
Va multumesc!
Răspunde
 31-05-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Nu este indicat sa va schimbati declaratia in cursul urmaririi penale, insa ramane la latitudinea dvs sa optati pentru modul de aparare pe care intelegeti sa vi-l efectuati in cauza. In ceea ce priveste vechea abatere, aceasta va aparea pe fisa operativa a organelor de cercetare penala, insa nu se va considera ca antecedenta penala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-06-2017

Buna ziua. In data de 01.06.2017 am lovit cu masina scuarul unei statii de tramvai, in Cluj-Napoca, masina rasturnandu-se pe contrasens cu rotiile in sus, nu am lovit pe nimeni sau alta masina, am fost doar eu in masina. Am iesit din masina si la scurt timp a venit un echipaj al politiei impreuna cu un echipaj al salvarii, m-au intrebat daca am ceva,m-am lovit sau ceva, le-am spus ca nu, nu am nimic, dupa care au plecat si am ramas cu politia. Am rasturnat masina pe roti, am tras-o pe marginea drumului, dupa care am relatat toata povestea politistiilor. Am recunoscut ca am consumat alcool, la etilotest mi-a iesit 0,61, am mers impreuna cu ei la IML unde timp de 2 ore mi-au fost recoltate 2 probe de sange, dupa care m-au lasat sa plec. A 2-a zi am mers la inspectoratul politiei Sibiu, orasul de domiciliu, dorind sa aflu cateva informatii legate de demersurile urmatoare. Mi s-a spus ca va trebui sa astept, sa imi vina prin posta hotararea. Imi puteti da un sfat ce ar trebui sa fac pentru urgentarea solutionarii? Sau care ar fi consecintele? Nu mai am astfel de antecedente, nu am ranit sau produs alte pagube decat cele ale mele ( masina persoanala ).
Răspunde
 08-03-2019

Buna ziua
ip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În baza art. 336, al.1, C. pen. cu aplicarea art. 396, al. 10, C. pr. pen. condamnă pe inculpatul MG, la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru săvârşirea la data de 18.05.2017 a unei infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o concentraţie de peste 0.80 g/l alcool în sânge. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani care se va socoti de la data rămânerii definitive a prezentei. În baza art. 93 C. pen. pe durata termenului de supraveghere inculpatul va respecta următoarele măsuri: a) se va prezenta la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b)va primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)...f).munca neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.... În baza art. 404, al.2, C. pr. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării obligaţiilor impuse sau ale săvârşirii de noi infracţiuni în cadrul termenului de încercare, în acest caz urmând a executa în mod efectiv pedeapsa. Pe durata suspendării executării pedepsei se suspendă şi executarea pedepselor accesorii. În baza art. 274, al. 2, C. pr. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 de zile de la comunicarea copiei minutei.

Dosar din luna Mai 2017, am avut 0.61 in aer si 1.6 si 1.4 in sange.

Intrebari:
1. din sentinata data inteleg ca pot da de permis peste 1 an, asa este?
2. daca fac apel, cam cat timp dureaza pana la rejudecare?
3. daca fac apel, am vreo sansa sa mi se schimbe din suspendare in amanarea pedepsei? pt ca diferenta ar fi ca pot lua permisul mai repede fara anularea lui, deci fara examen.
Multumesc!
Răspunde
 08-03-2019
Vizitator
Gabi.M a scris pe 08-03-2019:
Buna ziua
Solutia pe scurt: În baza art. 336, al.1, C. pen. cu aplicarea art. 396, al. 10, C. pr. pen. condamnă pe inculpatul MG, la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru săvârşirea la data de 18.05.2017 a unei infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o concentraţie de peste 0.80 g/l alcool în sânge. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani care se va socoti de la data rămânerii definitive a prezentei. În baza art. 93 C. pen. pe durata termenului de supraveghere inculpatul va respecta următoarele măsuri: a) se va prezenta la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b)va primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)...f).munca neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.... În baza art. 404, al.2, C. pr. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării obligaţiilor impuse sau ale săvârşirii de noi infracţiuni în cadrul termenului de încercare, în acest caz urmând a executa în mod efectiv pedeapsa. Pe durata suspendării executării pedepsei se suspendă şi executarea pedepselor accesorii. În baza art. 274, al. 2, C. pr. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 de zile de la comunicarea copiei minutei.

Intrebari:
3. daca fac apel, am vreo sansa sa mi se schimbe din suspendare in amanarea pedepsei? pt ca diferenta ar fi ca pot lua permisul mai repede fara anularea lui, deci fara examen.
Multumesc!

Deci lasand la o parte fapta pe care ai comis-o tie iti sta gandul tot la permis nicidecum la ce nenorocire ai fi putut face in circumstantele in care te aflai. Sper sa nu mai vezi vreodata permisul ala.
Răspunde
 09-03-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Gabi.M a scris pe 08-03-2019:
Buna ziua

Intrebari:
Multumesc!
Daca va nemultumeste hotararea data pe fond, puteti promova apel in termenul legal, insa durata de solutionare a apelului variaza. In situatia in care in hotararea primita nu se mentioneaza o perioada determinata in care vi se interzice exercitarea dreptului de a conduce, puteti aplica pentru redobandirea permisului dupa un an de la ramanerea definitiva a horararii de condamnare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-03-2019
Vizitator
Timp de trei ani am fost terorizat de o persoana..,am fost invinuit,inculpat,intr.un dosar pena,acuzat de vatamare corporala(art194)..
Procurorul care s_a ocupat de dosar,in final,dupa multe cercetari,a dispus clasarea cauzei
Doresc sa stiu,daca,pot sa ma intorc impotriva persoanei "vatamate",si sa_i cer daune morale,pt toate suferintele psihice,prin care am trecut in acest timp!
Multumesc anticipat pt raspuns!
Răspunde
 25-03-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Nelu a scris pe 24-03-2019:
Timp de trei ani am fost terorizat de o persoana..,am fost invinuit,inculpat,intr.un dosar pena,acuzat de vatamare corporala(art194)..
Procurorul care s_a ocupat de dosar,in final,dupa multe cercetari,a dispus clasarea cauzei
Doresc sa stiu,daca,pot sa ma intorc impotriva persoanei "vatamate",si sa_i cer daune morale,pt toate suferintele psihice,prin care am trecut in acest timp!
Multumesc anticipat pt raspuns!

Aveti posibilitatea legala sa formulati o plangere penala impotriva respectivei persoane pentru savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.