Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal

1  2  Final
 06-12-2017
Vizitator
Buna ziua! Sotului meu i-a fost retinut permisul in dec 2015 pt alcool la volan. Are dosar penal, dar inca nu are o hotarare definitiva in tribunal. Aseara eram la volan, cand ne-a oprit un echipaj. Mentinez ca sotul era pe scaunul din spate. In momentul cand ne-a oprit eu am intrat in panica (sunt incepatoare), Iar sotul s-a intins printre canapele sa-mi traga frana de mana si sa incerce sa-mi redreseze volanul. Moment in care agentul de politie a venit direct la portiera din spate a masinii si i-a cerut sotului sa se legitimeze si sa sufle in fiola, acuzand ca am facut schimb de locuri. Acesta sustine ca are inregistrare pe camera de la masina de politie. Apoi am mers la politie si am facut proces verbal si am dat cateva declaratii. Este cazul sa-mi pun un avocat? Ce urmeaza sa se intample? Camera de filmare a agentului este proba in instanta? Va multumesc!
Răspunde
 06-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Camera este probă. Dacă s-a întâmplat cum spune polițistul mai bine mergeți pe recunoașterea faptei întrucât lucrurile se pot complica mult și soțul poate să primească o condamnare cu executare.
Este foarte clar că vă trebuie avocat urgent pentru ca lucrarea dvs să fie preluată de acesta de la început și să fie gestionată corect.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-12-2017
Vizitator
Va multumesc frumos petru raspuns si sfaturi!
Răspunde
 07-12-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Situatia este destul de delicata daca se va dovedi ca sotul dvs. se afla la volan. Sfatul meu este sa va asigurati o aparare eficienta pentru a nu risca aplicarea unei pedepse cu o modalitate de executare in regim de detentie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-12-2017
Vizitator
Buna ziua! Ma numesc Alina si doresc sa ma sfatuiti intr-o problema. Sotul meu a lucrat la un amanet care l-a scos lipsa cu suma de 5300 lei, sotul meu fiind nevinovat. A fost acuzat de patron ca a sustras telefoane si tablete din magazin, iar patronul magazinului a facut plangere penala, desi nu s-au gasit dovezi cum ca sotul meu a sustras ceva. Aztazi ne-a venit prin posta Ordonanta de clasare de la un procuror din cadrul Parchetului de la judecatorie din Bucuresti, pe numele sotului meu, pentru delapidare. Va rog sa ne sfatuiti cum sa procedam, daca este nevoie de avocat si acolo spune ca putem face plangere in 20 de zile. Si va rog sa ne spuneti ce inseamna aceasta Ordonanta? Este chemat sotul meu in judecata? Va multumesc.
Răspunde
 07-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
AlinaM. a scris pe 07-12-2017:
Buna ziua! Ma numesc Alina si doresc sa ma sfatuiti intr-o problema. Sotul meu a lucrat la un amanet care l-a scos lipsa cu suma de 5300 lei, sotul meu fiind nevinovat. A fost acuzat de patron ca a sustras telefoane si tablete din magazin, iar patronul magazinului a facut plangere penala, desi nu s-au gasit dovezi cum ca sotul meu a sustras ceva. Aztazi ne-a venit prin posta Ordonanta de clasare de la un procuror din cadrul Parchetului de la judecatorie din Bucuresti, pe numele sotului meu, pentru delapidare. Va rog sa ne sfatuiti cum sa procedam, daca este nevoie de avocat si acolo spune ca putem face plangere in 20 de zile. Si va rog sa ne spuneti ce inseamna aceasta Ordonanta? Este chemat sotul meu in judecata? Va multumesc.

Înseamnă că s-a clasat cazul, adică acțiunea penală s-a stins. Așadar, nu aveți interes să faceți plângere în 20 de zile. Interes are patronul să atace ordonanța. Dacă patronul face plângere în 20 de zile la prim-procuror și i se admite plângerea, dosarul va fi trimis pentrui continuarea cercetărilor. Dacă i se respinge plângerea la prim procuror, patronul va trebui să facă plângere la instanța de judecată, care va soluționa cazul.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-12-2017
Vizitator
Multumesc pentru feedback. Deci inca nu s-a terminat tarasenia. In caz ca il da in judecata, noi ce trebuie sa facem ca sa nu ajungem la dosar penal? va multumesc.
Răspunde
 08-12-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Moldovanu Ionela a scris pe 08-12-2017:
Multumesc pentru feedback. Deci inca nu s-a terminat tarasenia. In caz ca il da in judecata, noi ce trebuie sa facem ca sa nu ajungem la dosar penal? va multumesc.

Daca sunteti chemati la instanta pentru solutionarea plangerii impotriva ordonantei prim-procurorului, va trebui sa va prezentati la termenul acordat pentru a va sustine motivele pentru care doriti ca intregul dosar sa se claseze.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-12-2017
Vizitator
Buna ziua am si eu întrebare, am fost prins pe 27.10 cu alcool la volan si mi sau luat doua probe de sânge si am angajat un avocat si nu am plătit alcoolemia si de atunci nu am nici o veste nici dela avocat nici dela politie ce trebuie sa fac va rog mult.
Răspunde
 09-12-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mitea Constantin a scris pe 09-12-2017:
Buna ziua am si eu întrebare, am fost prins pe 27.10 cu alcool la volan si mi sau luat doua probe de sânge si am angajat un avocat si nu am plătit alcoolemia si de atunci nu am nici o veste nici dela avocat nici dela politie ce trebuie sa fac va rog mult.

Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda.
In ceea ce priveste durata urmaririi penala, aceasta variaza, insa in practica, cercetarea se poate desfasura pe perioada unui an sau chiar mai mult.
Formulati o cerere la Parchet sau la organele de urmarire penala, pentru a va comunica stadiul dosarului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-12-2017
Vizitator
Daca am fost la prima abatere cu legea e posibil sa decidă procuroru si sa numai ajung in instanță.va mulțumesc!
Răspunde
 09-12-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca am fost la prima abatere cu legea e posibil sa decidă procuroru si sa numai ajung in instanță.va mulțumesc!

In functie de circumstantele personale si de modalitatea de producere a faptei, puteti obtine o amenda sau puteti solicita incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-12-2017
Vizitator
Va mulțumesc Doamna Adela pentru informație, pedeapsa dela 1 la 5 ani sau cu amenda adică e posibil sa primesc doar amenda si nu pedeapsa? as mai putea lua permisul înapoi?
Răspunde
 09-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook

De obicei, în cazurile de conducere sub influența băuturilor alcoolice, cercetarea se finalizează cu trimiterea în judecată deoarece infracțiunea este considerată ca având un grad mare de pericol sociel. Se poate ajunge la aplicarea unei măsuri mai blânde dar depinde de nivelul alcoolemiei, de antecedente și de circumstanțele personale ale făptuitorului.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-12-2017
Vizitator
Sunt urmarit penal intr.un dosar,si cu putin timp in urma am descoperit ca partea vatamata a depus la dosar o declaratie mincinoasa folosindu.se de numele unui martor,care sustine ca nu are cunostinta de continutul acestui fals,si este dispus sa faca o declaratie completa in fata org de ancheta pt a demasca pe acest ticalos.Vreau sa stiu daca acest individ poate sa fie tras la raspundere penal pt fapta sa,fiind evident faptul ca a depus acesta declaratie ticluita,folosindu.se de identitatea altei persoane,si cu scopul vadit de a produce consecinte,implicit efecte juridice.Multumesc anticipat pt raspuns!
Răspunde
 09-12-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nelu a scris pe 09-12-2017:
Sunt urmarit penal intr.un dosar,si cu putin timp in urma am descoperit ca partea vatamata a depus la dosar o declaratie mincinoasa folosindu.se de numele unui martor,care sustine ca nu are cunostinta de continutul acestui fals,si este dispus sa faca o declaratie completa in fata org de ancheta pt a demasca pe acest ticalos.Vreau sa stiu daca acest individ poate sa fie tras la raspundere penal pt fapta sa,fiind evident faptul ca a depus acesta declaratie ticluita,folosindu.se de identitatea altei persoane,si cu scopul vadit de a produce consecinte,implicit efecte juridice.Multumesc anticipat pt raspuns!

Evident că poate fi tras la răspundere pentru săvârșirea infracțiunii de fals.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-12-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Nelu a scris pe 09-12-2017:

Marturia mincinoasa reprezinta infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Pensoana care s-a folosit de aceasta declaratie poate fi acuzata de savarsirea infractiunilor de fals in declaratii si uz de fals.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-12-2017
Vizitator
Am si eu o întrebare pentru alcool la volan ne ajuta cu cv modificarea codului penal?
Răspunde
 15-12-2017
Vizitator
Mocanu a scris pe 15-12-2017:
Am si eu o întrebare pentru alcool la volan ne ajuta cu cv modificarea codului penal?
Răspunde
 21-12-2017
Vizitator
Buna ziua
Am aflat rezultatul dela Iml 1,50 la prima proba si 1,35 la a doua spunetimi va rog mult mi se anulează permisul ?
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.