|
07-12-2017 |
 | Curelar.constantin
|
| La o Sentinta Civila privind o contestatie la executare silita (care s-a hotarat ca a fost nelegala} din februarie 2017, redactata abia in 25 august 2017 si primita ca afisata la 28 august 2017 si cu drept de apel in 10 zile de la comunicare, deci pana la 07.09.2017, termenul de 3 luni de depunere a plangerii penale cu privire la abuz in serviciu curge de la 28 august 2017 sau de la 07 septembrie 2017 ? Asta pentru ca am timbrat-o ca definitiva la 05 decembrie 2017 si am depus-o la Parchet pe 07 decembrie 2017. Nu cred ca este TARDIVA, dar as vrea sa stiu si alte pareri sa nu ma trezesc cu NUP din strart. Multumesc! | |
|
|
|
07-12-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Termenul pentru depunerea plangerii penale curge de la data la care ati cunoscut despre săvârşirea faptei. Astfel, termenul curge de la momentul in care ati constatat ca s-ar fi savarsit o infractiune. Teoretic, ati luat la cunostinta despre solutia data in dosar din februarie 2017, insa daca abuzul in serviciu se refera la ceva ce se leaga de modalitatea de motivare a hotararii, atunci termenul s-ar putea calcula de la data la care ati luat cunostinta de continutul hotararii (de la data comunicarii efective). | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
08-12-2017 |
 | Curelar.constantin
|
| Aveti dreptate, dar,ca sa pot depune plangere penala trebuia sa astept redactarea sentintei si apoi sa astept sa vad daca nu se face apel in cele 10 zile si abia apoi sa fac plangerea, pentru ca nu poti merge sa faci o plangere fara o hotarare definitiva. De unde sa stiu ca nu s-a facut apel ? Deci consider ca cele 3 luni curg de la data cand am luat la cunostinta ca este DEFINITIVA, stampilata si parafata de Instanta ca nu a fost apelata si pot duce Hotararea la Parchet. Altfel nu aveam temeiul legal iar daca se facea apel continuam cu judecata la Tribunal. | |
|
|
|
09-12-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Termenul pentru depunerea unei plangeri este de 3 luni de la data la care ati aflat despre savarsirea infractiunii, respectiv 7 septembrie, insa in situatia in care aceasta plangere va fi considerata tardiv introdusa si se va dispune clasarea, va trebui sa formulati in termen legal o plangere impotriva solutiei de clasare, invocand motivele prezentate de dvs. Pe de alta parte, daca nu ati fost multumit cu solutia data de catre instanta de fond, ar fi trebuit sa formulati apel. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-12-2020 |
 | Eosu Radita Crostina Vizitator |
| Buna seara !Daca am aflat despre o infractiune un timp ce lucram la procesul civil, pot inainta o plangere penala pentru abuz de putere? Exista o problema la dosarul meu in procesul civil ...la concluzii scrise trimise la grefier prin e-mail lipsesc pagini desi am trimis tot si s-a dat pronuntarea de catre instanta fara acele informatii .Ce fac? Sesizare? | |
|
|
|
13-12-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Abuzul de putere era incriminat prin codul penal din 1936. In momentul de fata exista abuz in serviciu. Pana la formularea unor plangeri penale, v-as recomanda insa sa verificati daca mailul dvs. a fost trimis si receptionat corect de catre registratura instantei. Iar instanta nu este obligata sa faca referire la concluziile dvs. scrise in sentinta. Nu uitati ca orice plangere nefondata ori abuziva se poate intoarce in penal impotriva celui care a formulat-o. Deci, formulati plangere daca sunteti sigura ca s-a savarsit o infractiune, stiti in ce consta ea si aveti dovezi. In plus, in civil hotararile se ataca prin caile strict reglementate de lege. Daca vorbim de o sentinta de fond, cel mai probabil aveti deschisa calea apelului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
14-12-2020 |
 | Dana Vizitator |
| Cine ma poate ajuta cu niste informatii. Multumes | |
|
|
|
14-12-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Dana a scris pe 14-12-2020: Cine ma poate ajuta cu niste informatii. Multumes Ce problema aveti? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-12-2020 |
 | Dana Vizitator |
| Rogun rasp detaliat. baza art.65 alin.1 Cod penal, aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b Cod penal, pe durata prevăzută de art.65 alin.3 Cod penal. În baza art. 91 alin.1 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 3 ani, stabilit în baza art. 92 alin. 1 Cod penal. În baza art. 93 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Harghita, la datele fixate de acesta; -să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 (cinci) zile; -să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată, pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul sau în beneficiul Primăriei municipiului Odorheiu Secuiesc. În baza art.404 alin. 2 Cod procedură penală, pune în vedere inculpatei prevederile art. 96 Cod penal privind consecinţele nerespectării, cu rea credinţă, pe perioada termenului de supraveghere, a măsurilor şi obligaţiilor stabilite de instanţă precum şi consecinţele săvârşirii de noi infracţiuni, respectiv revocarea suspendării şi executarea pedepsei. Respinge cererile păr?ilor vătămate constituite păr?i civile , ct.d, privind acordarea de daune. | |
|
|
|
14-12-2020 |
 | Dana Vizitator |
| baza art.65 alin.1 Cod penal, aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b Cod penal, pe durata prevăzută de art.65 alin.3 Cod penal. În baza art. 91 alin.1 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 3 ani, stabilit în baza art. 92 alin. 1 Cod penal. În baza art. 93 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Harghita, la datele fixate de acesta; -să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 (cinci) zile; -să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată, pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul sau în beneficiul Primăriei municipiului Odorheiu Secuiesc. În baza art.404 alin. 2 Cod procedură penală, pune în vedere inculpatei prevederile art. 96 Cod penal privind consecinţele nerespectării, cu rea credinţă, pe perioada termenului de supraveghere, a măsurilor şi obligaţiilor stabilite de instanţă precum şi consecinţele săvârşirii de noi infracţiuni, respectiv revocarea suspendării şi executarea pedepsei. Respinge cererile păr?ilor vătămate constituite păr?i civile , ct.d, privind acordarea de daune. | |
|
|
|
14-12-2020 |
|
| Timp de 3 ani sa aveti grija sa nu savarsiti o alta infractiune si sa respectati prevederile sentintei si indicatiile serviciului de probatiune. Sa aveti grija sa faceti munca in folosul comunitatii. art 65 / 1 Pedeapsa accesorie constă în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute la art. 66, in cazul dvs. a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; 65/3 Pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării unor drepturi se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată. art 91/1 Instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere art.92/a Durata suspendării executării pedepsei sub supraveghere constituie termen de supraveghere pentru condamnat şi este cuprinsă între 2 şi 4 ani, fără a putea fi însă mai mică decât durata pedepsei aplicate. In cazul dvs,3 ani. Art. 96 (1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei. (2) Dacă până la expirarea termenului de supraveghere persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească. (3) Dacă pedeapsa amenzii care a însoţit pedeapsa închisorii în condiţiile art. 62 nu a fost executată şi a fost înlocuită cu pedeapsa închisorii potrivit art. 63 alin. (2) sau art. 64 alin. (5) şi alin. (6), instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, la care se adaugă pedeapsa închisorii care a înlocuit amenda. (4) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei. (5) Pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară. (6) Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, instanţa poate menţine sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În cazul revocării, dispoziţiile alin. (1), alin. (4) şi alin. (5) se aplică în mod corespunzător. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
14-12-2020 |
 | Dana Vizitator |
| In acest dosar am fost parte vatamata,in descrierea de mai sus spune "inculpatei". Aici devine neclaritatea mea, sunt singura pers de sex feminin din dosar. Vroiam sa stiu daca e strict pt mine. | |
|
|
|
14-12-2020 |
|
| Daca nu dvs. sunteti inculpata (persoana care a savarsit infractiunea) pedeapsa aplicata prin sentinta nu vi se aplica dvs, evident. Ca parte vatamata instanta v-a respins cererea de acordare de daune. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
14-12-2020 |
 | Dana Vizitator |
| baza art.65 alin.1 Cod penal, aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b Cod penal, pe durata prevăzută,nedumerirea mea aici este,eu fiind parte vatamata de ce spune "aplica inculpatei" ??desi in dosar sunt doar inculpati. | |
|
|
|
14-12-2020 |
|
| Dna, sentinta din care cititi nu va priveste pe dvs. Dvs. ati spus ca sunteti persoana vatamata de infractiune (de exemplu, cea batuta, ori furata, ori inselata etc). Infractorul/inculpatul este cel care este condamnat si sentinta il priveste pe el. Infractorul (de ex, cel care v-a batut, ori furat ori inselat) a primit 3 ani cu suspendare, nu dvs. Dvs. vreti sa fiti si parte vatamata (care a suferit in urma infractiunii) si condamnata de instanta? Nu se poate. Mai multe nu am ce sa spun pentru ca nu inteleg ce nedumerire aveti. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
14-12-2020 |
 | Dana Vizitator |
| Ma exprim eu gresit,in dosar sunt doar inculpati/barbati si o parte vatamata adica eu.in hotarare se exprima exact asa cum am scris mai sus.baza art.65 alin.1 Cod penal, aplica INCULPATEI pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor.etc aici nu inteleg eu de ce se refera la cineva de sex feminin,daca eu sunt singura femeie si sunt parte vatamata.scuzati-ma va rog!! | |
|
|
|
14-12-2020 |
|
| Este o eroare de redactare, nu-i un capat de tara. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
14-12-2020 |
 | Dana Vizitator |
| |
|
|
15-12-2020 |
| Dana a scris pe 14-12-2020: Ma exprim eu gresit,in dosar sunt doar inculpati/barbati si o parte vatamata adica eu.in hotarare se exprima exact asa cum am scris mai sus.baza art.65 alin.1 Cod penal, aplica INCULPATEI pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor.etc aici nu inteleg eu de ce se refera la cineva de sex feminin,daca eu sunt singura femeie si sunt parte vatamata.scuzati-ma va rog!! Stati linistita, este doar o eroare materiala, adica o gresala de redactare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |