Forum avocaţi > Drept penal

Procedura citare minori in faza de cercetare penala

15-01-2014

Buna seara!
Am o problema care consta in faptul ca ,in data de 14.12.2013, fiul meu, minor , in varsta de 17 ani a fost batut , impreuna cu un prieten tot in varsta de 17 ani, de 3 persoane din care una de 18 ani si 2 persoane de 40-44 ni. Am fost la Politie a doua zi dupa eveniment, au luat declaratii minorilor in prezenta noastra, a parintilor. Celor implicati (faptuitorilor) nu li s-au luat declaratii pana in prezent in schimb pe noi ne citeaza telefonic sa dam din nou declaratii .Mi-a fost sunat copilul de catre anchetatorul politist si fiul meu nu i-a raspuns , nestiind cine il suna. Mi s-a spus tot telefonic de catre acelasi anchetator ca merge si imi ia copilul de la scoala pt. declaratii, iar cand i-am zis ca nu poate face asta decat in prezenta unuia din parinti, a zis ca ma ia si pe mine de la lucru sa merg la Politie.
Nu stiu daca procedura este corecta, daca citarea se poate face si telefonic si nu vad de ce trebuie sa mergem noi la Politie pt declaratii, cand faptasii nu au fost macar chemati la audieri.
As vrea sa stiu daca pot merge la Politie fara fiul meu si sa spun ca vreau sa ma consult cu un avocat in cursul zilei de maine(maine suntem chemati la Politie), ca fiul meu nu mai declara nimic decat in prezenta unui avocat si in cele din urma chiar sa apelez la serviciile unui avocat.
Va multumesc anticipat si astept raspuns.
O seara placuta!
Răspunde
 16-01-2014
Cluj-Napoca, Alba Iulia
0744771378
av.ioanabalc@yahoo.com
http://www.clujavocat.ro/
Vesa Cosmina a scris pe 14-01-2014:
Buna seara!
Am o problema care consta in faptul ca ,in data de 14.12.2013, fiul meu, minor , in varsta de 17 ani a fost batut , impreuna cu un prieten tot in varsta de 17 ani, de 3 persoane din care una de 18 ani si 2 persoane de 40-44 ni. Am fost la Politie a doua zi dupa eveniment, au luat declaratii minorilor in prezenta noastra, a parintilor. Celor implicati (faptuitorilor) nu li s-au luat declaratii pana in prezent in schimb pe noi ne citeaza telefonic sa dam din nou declaratii .Mi-a fost sunat copilul de catre anchetatorul politist si fiul meu nu i-a raspuns , nestiind cine il suna. Mi s-a spus tot telefonic de catre acelasi anchetator ca merge si imi ia copilul de la scoala pt. declaratii, iar cand i-am zis ca nu poate face asta decat in prezenta unuia din parinti, a zis ca ma ia si pe mine de la lucru sa merg la Politie.
Nu stiu daca procedura este corecta, daca citarea se poate face si telefonic si nu vad de ce trebuie sa mergem noi la Politie pt declaratii, cand faptasii nu au fost macar chemati la audieri.
As vrea sa stiu daca pot merge la Politie fara fiul meu si sa spun ca vreau sa ma consult cu un avocat in cursul zilei de maine(maine suntem chemati la Politie), ca fiul meu nu mai declara nimic decat in prezenta unui avocat si in cele din urma chiar sa apelez la serviciile unui avocat.
Va multumesc anticipat si astept raspuns.
O seara placuta!

In primul rand, citarea se poate face si telefonic de catre organul de cercetare penala, deci e procedural. In al doilea rand, daca are peste 16 ani nu e imperios necesara prezenta parintilor. Daca pedeapsa pentru infractiunea cercetata e sub 4 ani, nu e obligatorie asistenta judiciara din oficiu de catre avocat.
Intrebarea mea e daca at fost la Intitutul de Medicina Legala sa se constate ca fiul d-voastra a fost batut si apoi ati depus plangere penala?
S-ar putea ca fiul d-voastra sa nu fie 'victima' in acest caz daca nu faceti rost de un certificat IML si o plangere penala impotriva agresorilor. Se poate sa fie cercetat si el pentru incaierare, daca si el a produs suferinte fizice.

Av.Ioana Balc
Avocat Cluj
www.clujavocat.ro
BAROUL CLUJ
tel: 0744771378

Av. Ioana Bâlc
BAROUL CLUJ
Facebook: Avocat Cluj
www.clujavocat.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.