Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal pentru dovada de circulație expirata

13-02-2018
Vizitator
Buna ziua
Puteți sa imi Spune-ți si mi e ce se întâmpla daca am fost prins cu dovada de circulație expirata?
Mi-au facut dosar penal
De trei luni nu m a chemat nimeni nicăieri....
Ce poate sa m i se întâmple daca sunt la prima abatere si gen vineri m-au prins
Duminica puteam sa ma duc sa imi ridic permisul de la Udriste pentru ca trecuse aproape o luna dupa ce mi a expirat dovada...
Răspunde
 13-02-2018
Vizitator
Cam aceeasi situatie o am si eu, prins cu dovada fara drept de circulatie, eliberata cu 20 de minute inainte sa ma ia radarul si sa aflu ca dovada mi-a fost eliberata fara drept de circulatie. Astept din 6 octombrie 2017 , nici pana in ziua de azi nu am fost chemat pt audieri. Pedeapsa este de la 6 luni la 3 ani sau amenda penala. In Bucuresti s-a intamplat totul.
Răspunde
 18-08-2019
Vizitator
Va salut ! In aceeas situatie ma aflu si eu . Am circulat cu dovada expirata . Cat o sa dureze rog toti cunoscatori care au trecut prin asa ceva sa imi de-a un sfat. Pot primi o clasare ? Sau se anuleaza si pot da dupa un an? 0737255894 puteti sa ma contactati .
Răspunde
 19-08-2019
Vizitator
Salut! Daca ai dosarul la Brigada Rutiera București este nasol. Eu anul trecut pe 4 iulie am fost audiat, asta dupa ce eu am facut drumuri la București sa aflu la cine este dosarul cerand sa fiu audiat. Acum dupa un an si o luna niciun semn. Am tot cautat anchetatorul si atunci cand l-am gasit ma tot mintea ca a trimis dosarul la parchet sau ca urmează sa il trimita. Acum astept 1 septembrie sa o iau de la capat cu drumurile la București ca d-l este in concediu. Asa ca am aproape 2 ani de cand stau pe bară. Iti urez baftă si rabdare ca mai mult nu stiu ce poti face!
Răspunde
 20-08-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cost a scris pe 18-08-2019:
Va salut ! In aceeas situatie ma aflu si eu . Am circulat cu dovada expirata . Cat o sa dureze rog toti cunoscatori care au trecut prin asa ceva sa imi de-a un sfat. Pot primi o clasare ? Sau se anuleaza si pot da dupa un an? 0737255894 puteti sa ma contactati .
Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul de catre o persoana a carei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendata, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda. Din pacate urmarirea penala in cazul infractiunilor rutiere este de durata, insa sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, pentru a obtine o pedeapsa indreptata spre minimul special prevazut de lege, cu o modalitate de executare care sa va permita restituirea permisului la finalizarea dosarului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2020
Vizitator
Am fost oprit de organele de poliție și mi-au cerut actele eu neștiind ca dovada îmi expirase de 4 zile ce pot păți in acest caz multumesc anticipat !!!!!
Răspunde
 13-03-2020
Vizitator
Nu am antecedente penale și mi sa spus ca trebuia sa ridic permisul luna viitoare pe data de 09.04.2020 as dori sa stiu mai îl pot Ridica sau voi primi prelungire ? Multumesc
Răspunde
 13-03-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Vi s-a deschis dosar penal, pe art.335 cod penal, pedeapsa de la 1 la 5 ani.
Procurorul poate renunta la urmarirea penala,ori puteti initia un accord de recunoastere a cinovatiei si sa obtineti amanarea aplicarii pedepsei, cu termen de supraveghere de 2 ani . Dupa inchiderea dosarului si o suspendare de 90 zile, veti primi permisul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Alexandru a scris pe 13-03-2020:
Nu am antecedente penale și mi sa spus ca trebuia sa ridic permisul luna viitoare pe data de 09.04.2020 as dori sa stiu mai îl pot Ridica sau voi primi prelungire ? Multumesc
Vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere fara permis, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. Din pacate urmarirea penala in cazul infractiunilor rutiere se poate prelungi pe parcursul mai multor ani, timp in care nu veti putea conduce. Sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei in etapa urmaririi penale, pentru a beneficia de o pedeapsa indreptata spre minimul special, cu modalitatea de executare pe care o doriti.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-04-2022
Vizitator
Buna ziua aș dori și eu un sfat va rog ! Fata mea a fost implicată într-un accident rutier cu o căruță ea fiind singura lovită ușor sa dat nup la dosarul penal dar timp de aproape 2 ani sau schimbați mai multi polițai iar ei nu au semnat procesul verbal și acum după starea de alertă fata a fost prinsă cu dovada expirata ce se poate face ? Menționez că accidentul avut nu prevedea suspendarea permisului a depășit pe unde era permisă depășirea doar că nu a avut distanta laterala suficientă față de căruță .
Răspunde
 11-04-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
art.4 din legea 55/2020 arata ca:

(5) Valabilitatea documentelor eliberate de instituţiile şi autorităţile publice, precum şi de entităţile private autorizate conform legii se menţine pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.

(6) Prin excepţie de la alin. (1), în cazul dovezilor înlocuitoare ale permiselor de conducere - cu drept de circulaţie, se menţine numai valabilitatea celor emise în temeiul art. 111 alin. (1) lit. b), alin. (4) sau (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 10 zile de la încetarea acestei stări.

Pentru aceeaşi perioadă se menţine şi valabilitatea prelungirii dreptului de circulaţie, dispusă de procuror sau de instanţa de judecată potrivit art. 111 alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

OUG 195/2002
Art. 111 - (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:

b) când titularul acestuia a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1) şi la art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;

.
(4) Permisul de conducere al conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, se reţine de către poliţia rutieră dacă acesta a încălcat o regulă de circulaţie, eliberându-se dovada înlocuitoare fără drept de circulaţie, în situaţia în care regula de circulaţie încălcată este una dintre cele prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) sau la art. 102 alin. (4), sau dovada înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile, în celelalte cazuri.
(5) În situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. e) şi g), la art. 100 alin. (3), la art. 101 alin. (3), la art. 102 alin. (3) lit. b), e) şi f) din prezenta ordonanţă de urgenţă, precum şi la art. 334 alin. (1) şi (3) din Codul penal, dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile.

Cu alte cuvinte, fiica dvs. avea 10 zile calculate din 7 martie 2022, data cand a incetat starea de alerta, sa-si reglementeze situatia (sa prelungeasca dovada de circulatie).
Acum i se va intocmi dosar penal ptr conducere fara permis.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-04-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Pinta Vasile a scris pe 10-04-2022:
Buna ziua aș dori și eu un sfat va rog ! Fata mea a fost implicată într-un accident rutier cu o căruță ea fiind singura lovită ușor sa dat nup la dosarul penal dar timp de aproape 2 ani sau schimbați mai multi polițai iar ei nu au semnat procesul verbal și acum după starea de alertă fata a fost prinsă cu dovada expirata ce se poate face ? Menționez că accidentul avut nu prevedea suspendarea permisului a depășit pe unde era permisă depășirea doar că nu a avut distanta laterala suficientă față de căruță .

Din pacate i se va intocmi dosar penal, pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul fara a poseda permis, fapta prevazuta de art 335 alin 2 NCP:

"(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive."

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-11-2022
Vizitator
Ma poate ajuta cineva am schimbat permisul de conducere de irlanda pentru ca expira si am primit dovade anlocuitoare cat era permisul valabil a trecut deja o luna si anca nu ma sunat nimeni ce pot face?mai primesc alta dovzda ca mia expirat deja de 5 zile
Răspunde
 15-11-2022
Vizitator
Va salut ! In aceeas situatie ma aflu si eu . Am circulat cu dovada expirata . Cat o sa dureze rog toti cunoscatori care au trecut prin asa ceva sa imi de-a un sfat. Am depus o cerere pentru a primi alta dovada ,insa a fost respinsă . Avocatul nu face mare lucru , au trecut cateva luni , nu mai pot face nimic?
Răspunde
 18-11-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Octavian a scris pe 13-11-2022:
Ma poate ajuta cineva am schimbat permisul de conducere de irlanda pentru ca expira si am primit dovade anlocuitoare cat era permisul valabil a trecut deja o luna si anca nu ma sunat nimeni ce pot face?mai primesc alta dovzda ca mia expirat deja de 5 zile

Mergeti la Serviciul Rutier si solicitati fie eliberarea de urgenta a noului permis, fie eliberarea unui noi dovezi inlocuitoare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-12-2023
Vizitator
Salu, daca îmi expiră dovada de circulație o mai pot reînnoi? Sau se anulează?
Tin sa mentionez ca mi sa suspendat permisul si mi a dat dovadă de conducere di 15 in 15 zile

Intrebarea mea este, daca ea a expirat se mai poate reînnoi, multumesc
Răspunde
 08-12-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Sunteți cercetat penal pentru o infracțiune sau ați primit o sancțiune contravențională?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.