Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Drept penal

Prescriere pt infractiuni pe drumurile publice in cazul noului cod penal?

01-02-2014
Vizitator
Buna ziua, in legatura cu noul cod civil as dori daca se impune o prescriere in cazul meu, este vorba de o infractiune pe drumurile publice.Va trimit sentinta pe scurt.
pedeapsa de 1 (un) an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Face aplicarea art.71 raportat la art.64 alin.1 lit.a teza a II-a şi lit.b C.Pen. În baza art.81 alin.1 C.Pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicată prin prezenta sentinţă pe durata unui termen de încercare de 3 (trei) ani, stabilit conform art.82 C.Pen. În baza art.71 alin.5 C.Pen. suspendă executarea pedepselor accesorii aplicate prin prezenta sentinţă pe durata termenului de încercare. În baza art.359 alin.1 C.Proc.Pen. atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art.83 C.Pen. privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în termenul de încercare. Multumesc anticipat pentru raspuns, inca sper la o pedeapsa mai aspra deoarece consider ca am fost neindreptatit si sunt indecis daca depun recurs sau nu.
Răspunde
 06-02-2014
Vizitator
Va rog s-mi spuneti ce ar trebui sa fac pentru a obtine un sfat de pe acest forum. Am postat o intrebare de aproape o saptamana pentru a imi da seama daca sa fac recurs sau nu in cazul meu. Pana sa fiu bagat in seama pe acest forum imi ratez orice sansa.
Răspunde
 06-02-2014
Iasi
0766934219
eliza_pasat@yahoo.com
Faceti recurs.daca nu a facut Parchetul nu aveti ce pierde.nu va poate da mai mult decat in prima instanta.si aveti sanse sa scapati cu o amenda penala.....depinde ce este in ds.dati mi un nr de ds si unde s a judecat in prima instanta.

Avocat definitiv Eliza Pasat
Răspunde
 06-02-2014
Vizitator
Acesta este nr de dosar 2226/338/2013.Daca imi puteti spune si care ar fi perioada cu aproximatie pt care se prelungeste toata procedura. Avocatul ma descurajeaza in a depune recurs pe considerente ca totul s-ar putea prelungiii si cu 6-8 luni si ma asigura ca voi obtine aceiasi sentinta. M-ar interesa strict pedeapsa penala, anularea permisului nu ar fi asa o tragedie.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.