Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Dreptul muncii

Desfacerea contractului de munca nedeterminat pentru o asa zisa tentativa de furt

29-08-2018
Vizitator
Buna ziua , vin sa va cer un sfat/parere despre ce am patit. O colega de la munca si-a pierdut ticketele de masa cadou iar eu le-am gasit ulterior, le-am luat si am mers in arie sa i le inapoiez dar intre timp au aparut cateva probleme ce tineau de masinile mele cnc ( fiind operator cnc ) m-am luat cu masinile si a trecut 25-35 de minute ... la iesirea din schimb colega sa asezat langa mine am vazut-o mi-am reamintit de bonuri. Am scos bonurile le-am inmanat zicandu-i ca i-am gasit bonurile sa nu mai zica celorlalti colegi ca le-am gasit si le-am inapoiat ca o sa creada ca am vrut sa le fur si o sa fiu acuzat. Mi-a multumit mi-a zis ca ea deja anuntase control suplimentar la poarta si ca se duce sa anunte ca s-au gasit bonurile. A 2-a zi au venit cei de la compania de paza..am dat declaratie cap coada la tot ce v-am povestis mai sus... am dat si eu si ea si inca o colega de a ei care a fost cu ea cand ( presupune ca le-a pierdut ) . Mi-au facut referat pentru TENTATIVA DE FURT. Motivul si cauza incriminarii mele sau mai bine zis dovada incriminatorie este cand eu ii dau bonurile ei in mana si ii zic ce v-am scris mai sus... Am fost intr-o comisie de cercetare disciplinara ... in prima sedinta nu sa dat verdictul ca , comisia nu a fost ce aceiasi parere iar cei de la Resurse Umane au zis sa o reprogrameze a 2-a zi cu un manager care doar lui sa ii apartina votul... nu sa mai fie 3,4,5,6 voturi sa fie doar 1. A 2-a zi a venit managerul a stat 5 minute si a optat pentru desfacerea contractului de munca... Tin sa precizez ca eu stiu atunci cand intri in posesia unui bun gasit in codul penal scrie ca il poti returna in 10 zile, i-am zis asta doamnei de la HR SI MANAGERULUI si mi-a zis ca aici e vorba de un regulament intern... care adevarat nu specifica durata cand sa inapoiezi bunul , dar la mine a fost intarziere de 30 de minute si am fost dat afara... ca au pus problema ca de ce nu am dus bonurile la HR sau le-am predat supervisorului in alea 30 de minute cat le-am tinut la mine. Asta fiind principalul motiv pentru care mi-au desfacut contractul de munca nedeterminat. Am castig de cauza daca ii dau in judecata si sa cer daune morale pentru ca mi-au patat numele ? compania este DELPHI SISTEMS IASI . Va multumesc.
Răspunde
 30-08-2018

Cluj-Napoca
0743496349
avocat_carmenmatei@yahoo.com
Buna seara!
Surprinzator mod de cercetare disciplinara. La cercetarea disciplinara ati fi putut merge si cu un avocat, mai ales ca cei de la HR au apreciat ca este suficient votul decisiv al unei persoane. In acest context, ce valoare mai are comisia de cercetare disciplinara? Atacati in termenul legal decizia de desfacere a contractului de munca. Chiar va sugerez sa apelati la un avocat care sa va ajute si care stie cum sa formuleze pretentiile Dvs. si cum sa le motiveze.
Daca este nevoie de ajutor, va rog sa il solicitati.
Cu stima,

Avocat Carmen MATEI
telefon: 0743496349*
e-mail: avocat_carmenmatei@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.