Forum avocaţi > Dreptul muncii

Pe ce zi se ponteaza noaptea lucrată duminică de la ora 23 la ora 7 luni dimineata? Duminică sau lun

21-02-2019
Vizitator
Sunt supraveghetor de noapte intr-un internat al unui liceu. Programul meu de lucru este de 8 ore, 5 nopți pe saptamana, de la ora 23 la 7 . Ptr bunul mers al internatului lucrez începând de duminică noaptea si pana joi noaptea inclusiv, pe tot parcursul anului școlar exceptând vacanțele. In intreaga unitate saptamana de lucru incepe de luni dimineață începând cu ora 7. Intrebarea mea este urmatoarea: pe ce zi sunt pontata pentru noaptea lucrată duminica de la ora 23 la 7 luni dimineață? Am dreptul la spor de weekend ptr noaptea lucrată duminică ?
Răspunde
 04-03-2019

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Avand in vedere ca sunteti intr-un post de paza la o unitate scolara in mod normal ar trebui stiut daca sunteti angajata scolii sau a unei societati de paza care are contract cu scoala/primaria?
Daca sunteti angajata scolii atunci beneficiati de dispozitiile Legii nr.1 / 2011 modificata. In concluzie aveti dreptul de salarizare pentru activitate in timpul noptii si zile libere, daca nu vi s-au acordat libere in compensare.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-03-2019
Vizitator
Multumesc ptr raspuns, dar daca nu va deranjez prea mult as vrea sa incerc sa va dau detalii despre situația mea, a locului de munca si a programului si poate asa o sa-mi puteti da un raspuns mai exact. Ca supraveghetor de noapte sunt angajată de către unitatea de învățământ, deci intru in categoria personalului didactic auxiliar. Suntem pentru internat angajate trei persoane, două pedagoge si eu ca supraveghetor de noapte. Obligatia noastra este de a asigura supravegherea elevilor cazati in internatul nostru pe toată perioada anului școlar. Colegele mele lucreaza prin rotatie schimburile 1 si 2 , iar eu schimbul de noapte. Programul de lucru in intreaga unitate scolara incepe de luni dimineata de la ora 7. In concluzie la noi programul este următorul: luni, marți, miercuri si joi , schimbul 1 de la ora 7-15, schimbul 2 de la ora 15-23, iar schimbul 3 de la 23-7( schimb pe care îl fac doar eu, colegele mele facand asa cum am mai spus prin rotație 1 si 2, cate o saptamana) . Vinerea se lucreaza doar schimbul 1 de la 7 -15, deoarece elevii merg acasa si se întorc duminică la ora 15 in internat. Deci din acest motiv, ptr bunul mers al unitatii , colega care ar fi trebuit să fie vinerea sch 2 va lucra duminică de la 15-23, si tot din același motiv si eu lucrez de duminica de la ora 23-7 luni dimineata. De aceea intrebarea mea este daca ptr noaptea de lucru începută duminică la ora 23 trebuie sa fiu pontata pe ziua de duminică sau pe ziua de luni? Acum mi se spune ca pontajul trebuie sa mi se faca pe ziua cand de fapt eu termin lucrul nu pentru cand incep. Daca am inceput duminica sunt pontata pe luni, daca am inceput luni sunt pontata pe marti, marti pe miercuri, miercuri pe joi si joi pe vineri. Beneficiez de spor de 25% din salariu ptr noptile lucrate dar nu beneficiez de spor de weekend ptr noaptea de duminica asa cum beneficiaza colegele mele ptr schimbul 2 lucrat duminica de la 15-23, ( adică o zi liberă ). Acuma ca o ciudățenie, portarul, angajat al scolii, tot doar pentru schimbul de noapte, care lucreaza de luni noaptea pana vineri noaptea inclusiv este pontat pentru ziua cand incepe serviciul. Deci nici el nu primeste spor de weekend. Dacă eu " pentru o ora doar, lucrata duminica" ptr ca de la ora 24 este luni, nu am dreptul la spor de weekend, portarul ptr o ora lucrată vinerea, ptr ca de la ora 24 este deja sâmbătă nu are nici el dreptul la spor de weekend. Noi lucrăm în ture de 8 ore nu în schimburi de 12cu 24, deci nu există continuitate în unitate. In concluzie, eu trebuie sa fiu pontata pe ziua cand incep serviciul sau pe ziua cand termin? Si tot in concluzie , am dreptul si eu la spor de weekend ptr noaptea lucrată duminică de la ora 23-7 luni dimineata? Imi cer scuze pentru explicațiile detaliate si mesajul f lung, pe care sper ca o sa aveti răbdare sa-l citiți si in speranta ca imi veti putea răspunde în conformitate cu legea si situatia in care ma aflu, va multumesc .
Răspunde
 04-03-2019

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Pontarile se fac la intrarea in tura si la iesire. Orele de noapte, zilele de Sambada, Duminica, sarbatori legale se tarifeaza separat.
Cu ce ati explicat dvs mai sus vă duceti la Inspectoratul scolar de care apartine școala si lasa-ti crere scrisă pentru plata orelor suplimentare si a zilelor de Sambătă si Duminică . În principiu aceste cereri se rezolvă de serviciul personal-contabil al Inspectoratelor.
Deasemenea puteți face cerere scrisă la ITM-ul orasului de care apartine unitatea scolară, unde explicati situatia dvs.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.