Forum avocaţi > Dreptul muncii

Dreptul Muncii [ abuz in munca]

25-02-2014
Vizitator
sunt angajat la o firma si in urma cu o luna de zile seful a vrut sa semnam un act aditional in care sa fim trecuti cu o ora de munca. Am refuzat sa semnez iar acum avand nevoie de o adeverinta de salarizare pentru fiul meu la facultate amaflat ca sunt trecut cu o ora de munca. Va rog sa ma sfatuiti ce asputea face in acest caz.Astept un sfat de la un avocat. Va multumesc mult.
Răspunde
 26-02-2014

0744921328
av.anaraluca@gmail.com
Buna seara,

Puteti sa il dati in judecata pentru modificarea unilaterala a timpului de munca.

Raluca ANA
0744.92.13.28
av.anaraluca@gmail.com
Răspunde
 27-02-2014
Vizitator
Muncesc intr-o firma ca sofer ,pe data de 10 feb. 2014 am fost chemat la munca la program de 12 ore de noapte [de la ora 19 pina la 07 dimineata ] programu asta este numai de urgrenta in rest muncim 8ore numai de zi. Munca care trebuia so prestez nu avea legatura cu meseria in care sunt angajat , find foarte frig afara am adus masina care muncesc cu ia sa ma adapostesc in ia si sa servesc masa in timpu cind nu aveam de munca . Pedata de 17 feb. 2014 am fost chemat sa dau declaratie de ce am adus masina respectiva la locu de munca , am refuzat sa dau declaratie , pe motiv ca nu am facut nimic rau incit sa necesite o declaratie considerind-o un act de intimidare .Pe data de 18 nu ma-m dus la munca cu gindu sa merg mai tirziu si sa-mi fac cerere de 2 zile de concediu intre timp ma sunat sefu meu da sectie si iam spus sa-mi faca el cererea dupa care a fost de acord . Pe 20 cind mam dus la munca sefu de sectie ma trimis acasa pe motiv ca mi sa trimis acasa o instintare cum ca pe 27 trebuie sa ma prezint in fata unei comisii ,si pina atunci sunt in concediu fara plata , vreau sa mentionez ca nu am primit nici-o scrisoare prin posta sau altfel . A doua zi mam dus la munca si mi-sa pus interdictie de a intr in firma ,azi am primit telefon de l;a sefu de sectie ca ma asteapta comisia ,ia-m spus ca nu vin la nicio comisie daca vre sa-mi desfaca contractu de munca dar eu nu raspund la incercarile lor de intimidare. Nu stiu daca am procedat bine ? Nu stiu de ce insista atit de mult cu declaratia ?Poate sa-mi desfaca contractu de munca ? Eu ce drepturi am?
Răspunde
 27-02-2014

0744921328
av.anaraluca@gmail.com
daca spuneti ca nu ati fost convocat in scris si nu ati luat la cunostinta de convocare, Angajatorul nu va poate concedia in mod legal.

Daca convocarea v'a fost trimisa si Angajatorul poate proba acest lucru, faptul de a nu va prezenta la convocare fara un motiv obiectiv nu este o miscare inteleapta.

Deoarece in acest caz angajatorul poate sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea unei cercetari prealabile.

Oricum speta dvs este mai complexa, asadar va sugerez sa va indrume indeaproape un avocat

Raluca ANA
0744.92.13.28
av.anaraluca@gmail.com
Răspunde
 27-02-2014
Vizitator
Spuneti-mi va rog cit ma costa? Nu am primit nimic scris nci prin posta nici personal ,si cred ca scrisorile de genu asta se trimit cu recomandare trebuia sa- mi o inmineze postarita personal, si am intrebato mia spus ca nu a primit nimic. Dealtfel eu astazi am fost la convocare dar au cerut iar sa dau declaratie, am refuzat si am plecat. Nu e prima data cind se intimpla asta in firma asta ,daca vor sa scape de tine it-i gasesc un motiv te cheama sa dai declaratie sa fie iei acoperiti dupa care te chiama sa-ti dai demisia altfel iti desfac contractul de munca. Cit poate sa ma tina in stresu asta si in concediu fara plata fara voia mea?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.