Forum avocaţi > Dreptul muncii

Abuz suspendare CIM pe perioada cercetarii disciplinare?

04-03-2014

Buna ziua
Stiu ca o suspendare pe perioada cercetarii disciplinare nu e ilegala, ci lasa angajatorul sa ia deciza asta in limitele legii.Problema mea de aici incepe: un client a facut o reclamatie in scris cum ca angajatul S.a vorbit urat cu un superior de -al lui,nicidecum cu el( clientul),mai spune ca acest lucru se intampla frecvent.Pe baza acestei reclamatii ( prima in 16 ani in acel loc de munca) i s-a intocmit un referat cu suspendare pe perioada cercetarii astfel: in 16 febr. a fost instiintat ,a semnat de primire si din 17 febr.a inceput suspendarea pana pe 26 febr.in 27 i s-a facut reintegrarea pt a putea participa la comisie unde in 5 min au fost gata in sensul ca S a declarat ca nu a avut nici o discutie cu clientul iar la fraza in care se stipula ca se intampla frecvent a atasat 3 declaratii scrise ,a 3 colegi din unitate care au fost martori la diverse discutii intre S si client, unde acestia declarau ca nu au existat nici un fel de probleme;incepand cu data de 28 febr S. a fost din nou suspendat pana la sosirea decizie;din cate stiu eu suspendarea nu se poate face mai mult de 10 zile lucratoare ( asta ar fi azi) si din cate mai stiu eu angajatorul poate suspenda dar daca se dovedeste ca prin prezenta la lucru a suspendatului nu se pune in pericol activitatea companiei si nu se poate periclita buna desfasurare a cercetarii si fiind la prima abatere( nu i sa comunicat nici macar un avertisment verbal ,in prealabil)atuni poate fi considerat abuz; si pt ca avem motive sa credem ca noul sef abuzeaza de functia dansului, va rog sa imi spuneti ce sanse avem sa mergem in instanta ?Daca decizia de sanctionare o sa fie doar avertisment scris asta nu inseamna ca se bate cap in cap cu "gravitatea" pt care a fost suspendat?In cat timp ar trebui sa primeasca sanctiunea?Care este termenul legal?Daca azi trec cele 10 zile lucratoare de suspendare ce inseamna maine ?

Multumesc mult
Răspunde
 09-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Intr-adevar in baza art.52 alin 1 lit a CIM -ul POATE (deci este optiunea angajatorului) fi suspendat pe durata cercetarii disciplinare prealabile.

Alin (2) acelasi articol mentionat prevede ca - In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a) si b), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

Binenteles ca in functie de solutia si masura luata, acestea vor putea fi atacate in instanta in termenul legal prevazut de lege.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.