Forum avocaţi > Dreptul muncii

Act aditional cu diminuarea salarului cu -10%

03-04-2014

Buna ziua!
Lucrez la o firma privata, unde ieri am primit sa semnez un act aditional in care scria: "pe luna martie, -10% diminuarea salarului pentru nerespectarea procedurii de aprovizionare a utilajelor cu materii prime".
Acuzatia pentru care firma vrea sa-mi diminueze salarul nu este adevarat. Nu m-a intrebat nimeni nimic, nu s-a desfasurat cercetare disciplinara prealabila, nu am primit decizie de sanctionare, pur si simplu am primit actul aditional sa-l semnez. Nu am semnat.
Este legal procedura asta? Daca mi se diminueaza salarul cu 10%, fara sa semnez actul aditional, ce pot sa fac? Contestez?
Multumesc
Răspunde
 04-04-2014

Cronologic, firma ar fi trebuit sa faca urmatorii pasi:
- seful Dvs direct sa intocmeasca un Referat catre conducerea societatii din care sa rezulte neindeplinirea sarcinilor de serviciu;
- Dupa luarea la cunostinta, conducerea societatii numeste o comisie care va cerceta abaterea disciplinara;
- Conf Art. 251 alin. (2) din Legea 53/2003 - Codul muncii, printrun Convocator urma sa vi se aduca la cunostinta: data, ora si locul in cederea efectuarii cercetarii disciplinare (Aveti dreptul sa fiti asistati de un membru al sindicatului din care facetio parte);
- In ziua in care erati chemat sa se faca cercetarea disciplinara se intocmea un Proces Verbal, iar angajatorul era obligat sa va ofere ocazia sa formulati si sa sustineti toate apararile in favoarea Dvs conform Art. 251 alin. (4) din Legea 53/2003 - Codul muncii;
- in urma argumentelor Dvs, Comisia de cercetare disciplinara prealabila putea dispune sanctionarea cu reducerea salariului de baza cu 10% conform Art. 251 alin. (1) din Legea 53/2003 - Codul muncii;
- in acest sens, conducerea unitatii urma sa emita o Decizie de sanctionare.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.