Forum avocaţi > Dreptul muncii

Admitere politia penitenciara

09-01-2021

in anul 2014 am fost judecat pentru refuz de recoltare probe biologice in regim rutier,s a stabilit o pedeapsa de 1 an de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei..anul acesta am optat pentru un post din sursa externa in cadrul sectorui operativ pentru functia de politist de penitenciar e posibil daca dupa proba finala sa fiu declarat admis infractiunea de mai sus sa fie considerata antecedent penal? Nu inteleg indeajuns urmatorul articol ...În vederea aprecierii comportamentului corespunzător principiilor care guvernează profesia de polițist de penitenciare, reglementat de art. 11 lit. h) din Legea nr. 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare, cu modificările și completările ulterioare, denumită în continuare Lege, se au în vedere următoarele criterii:
a) persoana să nu fi săvârșit fapte pentru care i s-au aplicat sancțiuni contravenționale sau amenzi administrative, inclusiv cele aplicate conform art. 91 raportat la art. 18^1 din Codul penal din 1968 ori pentru care, deși s-a dispus achitarea, neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală, în temeiul art. 10 alin. 1 lit. b^1) din Codul de procedură penală din 1968, s-a aplicat o sancțiune cu caracter administrativ dintre cele prevăzute la art. 91 din Codul penal din 1968, faptele pentru care candidaților li s-au aplicat sancțiuni de drept penal ori pentru care s-au pronunțat soluții de renunțare la urmărirea penală sau la aplicarea pedepsei ori de amânare a aplicării pedepsei, cu condiția ca aceste fapte să fie suficient de grave încât să fie contrare principiilor prevăzute la art. 5 din Lege;
b) persoana să nu fi săvârșit fapte pentru care i s-au aplicat sancțiuni disciplinare (altele decât avertismentul sau mustrarea) în alte profesii în ultimii 3 ani anteriori datei de afișare a rezultatelor finale ale concursului, cu condiția ca aceste fapte să fie suficient de grave încât să fie contrare principiilor prevăzute la art. 5 din Lege;
c) apartenența la organizații religioase, secrete sau de altă natură, nerecunoscute potrivit legii sau interzise prin Lege.
(2) În aprecierea caracterului suficient de grav al faptelor prevăzute la alin. (1) se ține seama de: tipul și împrejurările de săvârșire a faptei, forma de vinovăție, tipul de sancțiune aplicată sau tipul soluției dispuse față de candidat, conduita adoptată în timpul cercetării disciplinare sau al procesului penal, așa cum rezultă din documentele comunicate de instituțiile abilitate, impactul asupra opiniei publice generat de fapta persoanei în cauză, precum și perioada de timp care a trecut de la aplicarea sancțiunii disciplinare, contravenționale, administrative sau de la rămânerea definitivă a soluției de condamnare, de renunțare la urmărire penală sau la aplicarea pedepsei, de amânare a aplicării pedepsei ori a celorlalte soluții prevăzute la alin. (1).
Răspunde
 09-01-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu inteleg de ce ati postat acelasi mesaj de 3 ori.

Oricum, raspunzand intrebarii dvs., amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o solutie de condamnare, dupa implinirea termenului de supraveghere producandu-se exact acelasi efecte ca si in cazul reabilitarii, nefiind supus niciunei decaderi, interdictii ori incapacitati ce ar putea decurge din condamnare.

Pe cale de consecinta, nu veti avea probleme.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-01-2021

Va multumesc!dar nu pot sa descifrez acest articol l am citit de 10 ori si nu pot sa imi dau seama cu exactitate se refera doar la anumite infractiuni? În vederea aprecierii comportamentului corespunzător principiilor care guvernează profesia de polițist de penitenciare, reglementat de art. 11 lit. h) din Legea nr. 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare, cu modificările și completările ulterioare, denumită în continuare Lege, se au în vedere următoarele criterii:
a) persoana să nu fi săvârșit fapte pentru care i s-au aplicat sancțiuni contravenționale sau amenzi administrative, inclusiv cele aplicate conform art. 91 raportat la art. 18^1 din Codul penal din 1968 ori pentru care, deși s-a dispus achitarea, neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală, în temeiul art. 10 alin. 1 lit. b^1) din Codul de procedură penală din 1968, s-a aplicat o sancțiune cu caracter administrativ dintre cele prevăzute la art. 91 din Codul penal din 1968, faptele pentru care candidaților li s-au aplicat sancțiuni de drept penal ori pentru care s-au pronunțat soluții de renunțare la urmărirea penală sau la aplicarea pedepsei ori de amânare a aplicării pedepsei, cu condiția ca aceste fapte să fie suficient de grave încât să fie contrare principiilor prevăzute la art. 5 din Lege;
Răspunde
 09-01-2021

eu am dat o declaratie pe propria raspundere cum ca nu sunt urmarit penal, in curs de judecata si nu am antecedente penale pentru ca am considerat ca nu e antecedent penal odata ce pedeapsa nu a fost aplicata si nu stiu daca am procedat corect.
Răspunde
 10-01-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Ati procedat corect.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2021

Multunesc mult
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.