Forum avocaţi > Dreptul muncii

Bani in mana mai putini decat pe fluturasul de salariu

08-05-2021
Vizitator
Buna ziua , lucrez la o firma ca si paznic de noapte angajat cu 3000 de lei in c.i.m. real in mana am primit doar 1500 de lei lunar in ultimele 6 luni de cand sa schimbat inginerul la care sunt in subordine , in ultimele 6 luni nu am primit fluturas de salariu si nu mi sa dat sa semnez nici un stat de plata . Azi am cerut o adeverinta de salariu de la contabila iar cand am primit documentele online pe fluturas este trecuta rest de plata suma de 2362 lei net . am intrebat seful meu direct (inginerul) si mi-a spus ca nu se mai da fluturas de salariu si stat de plata pentru a fi semnat . sunt confuz pentru ca ar trebuii sa primesc in mana suma trecuta pe fluturas (2362 lei )sau el are dreptate si salariul meu este de 1500 lei legal . tinand cont de majorarea salariului din 13.01.2021 minimul pentru ora de lucru este 13.58 ?nu ar trebuii sa primesc 13.58/ora lucrata, spor de noapte sau de weekend nu am primit niciodata. explicatia sefului a fost ca doar stau si nu muncesc fizic . sunt confuz , trebuie sa vorbesc cu patronul sau inginerul are dreptate ? retine el banii sau doar atat mi se cuvin ? suntem 2 colegi in aceasta situatie . multumesc anticipat !
Răspunde
 08-05-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Începând cu 13 ianuarie 2021,
- salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 169,333 ore pe lună, reprezentând 13,583 lei/oră. Toate aceste cifre sunt brut

Ptr acesti 2300 lei brut, in mana s-ar lua 1386 lei.

Dvs. spuneti ca aveti 3000 lei brut. Netul ar trebui sa fie 1774 lei.
De ce dvs. luati in realitate doar 1500 de lei nu am de unde sa stiu. Insistati sa vi se explice. Faceti cerere scrisa. Daca nu sunteti multumit de raspuns, sesizati ITM. Plangerile se fac online.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-05-2021
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns , pe fluturasul de salariu scrie 3000 brut . am copiat mai jos datele de pe fluturasul de salariu .

Salariu incadrare 3000
Ore lucrate / Salariu orar 160 (desi am lucrat 239) / 18,75
Salariu aferent timpului lucrat -3000
Concediu fara plata / absente -0
Ore suplimentare /Weekend - 0 (desi lucrez 4 zile de weekens in fiecare luna)
Ore de noapte - 0 (desi lucrez de la 18:00 - 08:00 )
Sp. permanente / alte sporuri - 0
CAS - 638
Sanatate - 0
Deducere personala - 195
Venit net - 2362
impozit pe salariu - 0
Avans - 0
Retineri - 0
Rest de plata - 2362
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.