Forum avocaţi > Dreptul muncii

Concediu deces parinte

28-05-2021
Vizitator
Buna seara,

Din pacate mama mea a murit. Cand aceasta s-a intamplat eu eram in concediu medical.

Sefa mea, imi spune ca nu imi poate acorda concediu deces parinte, cele 3 zile care mi se cuvin deoarece cand aceasta s-a intamplat eu eram in concediu medical si acesta nu se poate intrerupe.

Eu am foarte multe de rezolvat, si cele 3 sau 5 zile de concediu m-ar ajuta enorm.

Va rog sa ma sfatuiti cum pot proceda
Răspunde
 28-05-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Condoleante.
Legea spune ca aceste zile libere se dau pentru "evenimente familiale deosebite". Nu se prevede un termen.
Insa e evident ca, in mod normal, zilele se acorda cand are loc evenimentul; deci, in cazul dvs.ar fi trebuit sa le solicitati in zilele lucratoare imediat urmatoare decesului mamei dvs.
Insa, spre deosebire de casatorie sau nastere, in cazul decesului pot interveni situatii mai deosebite: decedatul este tinut mai mult la morga, ori trebuie repatriat, ori familia doreste sa faca un parastas mai mare la 40 de zile etc.
Situatiile de mai sus sunt acoperite de larghetea legii, fiind in stransa legatura cu "evenimentul familial deosebit".
Nicaieri in lege nu se prevede ca zilele trebuie luate strict in zilele urmatoare decesului.
Consider ca daca sunt solicitate pana la parastasul de 40 de zile, angajatorul le poate acorda legal.
Depinde insa de angajator.
In functie de cate zile au trecut de la deces (o perioada mai lunga de timp va lipseste de obiect cererea) reveniti cu o cerere scrisa catre angajator, incercand sa justificati solicitarea in sensul celor de mai sus; poate isi reconsidera pozitia.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.