Forum avocaţi > Dreptul muncii

Funcție similară în plats6

11-06-2021
Vizitator
Bună ziua. În luna noiembrie 2018 am susținut un concurs de angajare într-o instituție bugetară pentru un post de muncitor calificat III, în urma căruia am fost angajat. Deoarece la momentul angajării nu exista o funcție similară în plată,(muncitor calificat III, gradatia IV ) contractul de munca sa intocmit conform legi 153/2017, contractul fiind pe perioada nedeterminată, semnat de jurist și de conducerea instituției. În luna martie 2019, am semnat o anexă la contractul de muncă privind trecerea de la gradatia IV la gradatia V. Acum, luna iunie 2021, am fost anunțat de cei de la personal că mi se va diminua salariul cu aproximativ 700 lei pe brut pentru ca datorită treceri în gradatia V, sa găsit funcție similară în plată, ba mai mult decât atât mi se vor opri și bani din urmă, martie 2019. Intrebare mea este: Este legal așa ceva? Similar în plată înseamnă doar gradatia de vechime sau și treapta/functie/vechime în specialitate/ condiții de muncă?
Răspunde
 11-06-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca aveti acte semnate de institutie cu salariul pe care l-ati primit, nu au voie sa va ia din bani nici de acum incolo, si nici retroactiv.
Daca au facut o greseala, si nu trebuia sa vi se acorde acel salariu si acea incadrare de la bun inceput, raspunde persoana care a gresit.
Fara acordul dvs nu vi se poate micsora salariul.
Daca fac acest lucru, reclamati la ITM si in instanta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.