Forum avocaţi > Dreptul muncii

Valabilitate/nulitate contract nesemnat de ambele parti

02-04-2022
Vizitator
Buna ziua.
Am o mare nelamurire si v-as ruga din suflet sa ma ajutati.
Am incheiat un contract de colaborare, prestari servicii de intermediere imobiliara intre SRL-ul pe care il detin, reprezentat de mine ca administrator si o agentie imobiliara. Ideea este in felul urmator: dupa perioada de training oferita de catre agentie fara costuri, am ajuns la semnarea contractului respectiv. Dupa ce l-am citit si s-au facut unele modificari in contractul respectiv, am convenit ca sunt de acord cu acestea si am semnat pe fiecare pagina in parte si pe ultima pagina a contractului respectiv, dar in dreptul agentiei nu a semnat nimeni, invocand drept motiv faptul ca acolo trebuia sa semneze o alta persoana care nu era prezenta in momentul respectiv si ca se va semna de catre aceasta persoana ulterior, peste cateva zile. Dupa acestea a trecut o perioada de aproximativ 2 saptamani si din anumite cauze am decis sa reziliez contractul de colaborare cu agentia respectiva. In momentul in care am predat toate actele puse la dispozitie de agentie mi s-a spus ca acel contract nu trebuie/nu poate fi reziliat pentru ca si-a pierdut valabilitatea, deoarece nu a fost semnat de catre eii. Problema este ca eu ma tem sa nu fiu tras la raspundere pentru nerespectarea unor clauze prezente in contract pe viitor. Pe scurt intrebarea mea este, Acest contract este valabil si ar trebui sa obtin un act care sa dovedeasca incetarea conditiilor contractuale ? sau nu este valabil si atata timp cat am exemplarul meu personal care nu este semnat de catre agentie, ei nu pot sa ma traga la raspundere pentru nimic ? Nu am gasit niciunde in contract o forma de genul "Prezentul contract intra in vigoare la data semnarii de catre ambele parti..." sau forme asemanatoare care sa vorbeasca despre semnatura ambelor parti, cum am mai gasit prin alte contracte.
Multumesc frumos !
Răspunde
 05-04-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Pentru a fi valabil, un contract trebuie semnat de reprezentantii legali ai societatilor intr-un numar suficient de exemplare originale, astfel incat fiecare parte sa detina un original.
Faptul ca nimeni nu a semnat contractul din partea agentiei inseamna ca acel contract nu si-a produs efectele.
Nu trebuie sa scrie in mod expres asa ceva in contract, fiind clauze subintelese.
Pastrati-va exemplarul original, asa cum este el semnat doar de dvs si nu il predati agentiei, chiar daca vi-l cer.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-04-2022
Vizitator
Va multumesc frumos pentru ajutor.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.