Forum avocaţi > Dreptul muncii

Discriminare si hartuire la locul de munca

23-05-2022
Vizitator
Buna ziua! Am 62 de ani si acum doua luni si jumatate am sustinut si promovat un examen de recrutare pe o functie publica intr-o institutie a statului. Mentionez ca nu am beneficiat de nici un avantaj fata de ceilalti concurenti si examenul a fost corect cu exceptia faptului ca la proba scrisa au intrat in sala de examinare doua persoane de sex feminin, una de aproximativ 30-35 de ani si cealalta de 55-60 de ani, care s-au asezat la masa comisiei de examen si au conversat cateva minute cu membrii comisiei.
Am constatat, dupa angajare, ca directoarea institutiei lucreaza in biroul persoanei mai in varsta(biroul directorului fiind in permanenta gol) iar cea mai tanara lucreaza in birou cu mine si cu care ar trebui sa fac echipa in misiunile din teren(persoana este sora sefului serviciului resurse umane de la esalonul superior fapt care ii confera un statut special in institutie, majoritatea angajatilor tratand-o ca pe urmatoarea directoare).
In prima luna a fost relativ bine(m-am incadrat rapid, am participat la toate activitatile, am relationat bine) cu exceptia unor afirmatii, din partea colegei mai tinere, de genul "oamenii batrani miros"(sunt un individ ingrijit si in forma fizica foarte buna), "eu sunt tanara", "eu inca nu m-am sclerozat"(ciudat este faptul ca eu fac calculele aritmetice in minte iar dansa cu telefonul) si a faptului ca un sef de serviciu(foarte apropiat de directoare si care este considerat liderul informal al institutiei) i-a spus presedintei comisiei de examen(care este si coordonatoarea biroului in care lucrez) "trebuia sa aduceti un tanar care sa lucreze cu ......., nu un mos!".
De o luna de zile lucrurile s-au schimbat semnificativ:
-colega mai tanara face presiuni sa preiau niste sarcini care nu tin de domeniul functiei si biroului in care lucrez, sarcini care sunt indeplinite, conform legii de catre o comisie;
-directoarea institutiei mi-a cerut acelasi lucru si la solicitarea mea de a emite decizia de numire in comisie mi-a spus ca nu-mi da nici o decizie si daca nu-mi convine sa plec;
-nu am mai primit nici o sarcina de serviciu de la sefa de birou;
-am fost exceptat, fara nici o explicatie de la toate misiunile in teren, colega mai tanara mergand cu echipa sefei de birou. Pur si simplu isi fac ordinele de deplasare si pleaca din birou fara sa-mi spuna nimic.
Am remarcat ca si colegi din alte birouri ma ocolesc si am decis sa aflu despre ce este vorba.
Am intrebat un coleg cu care am relationat mai bine si acesta mi-a spus ca directoarea institutiei a mers din birou in birou si le-a spus angajatilor ca sunt infiltrat in institutie de S.R.I. si sa aiba grija desi ea personal nu are nimic de ascuns.
Am cerut audienta la directoare dar am fost refuzat.
Explicatia sefei de birou pentru excluderea mea din echipele de teren a fost ca nu putem merge patru intr-un singur loc dar nu a motivat cooptarea colegei mai tinere in echipa ei.
Recunosc ca sunt afectat atat de inactivitate cat si de izolare si intentionez sa fac ceva ca sa rezolv situatia.
M-am gandit sa-mi caut un alt loc de munca dar si in alta parte voi avea tot 62 de ani, in institutiile administratiei publice, oricare ar fi ele, exista grupuri familiale, grupuri politice si alte categorii de grupuri, asa ca m-as afla in aceeasi situatie daca nu m-ar placea cineva. In concluzie ori tac, inghit si plec in alta parte ca sa tac si sa inghit inca trei ani pana ma pot pensiona ori lupt.
Aleg sa lupt si as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere juridic.
Multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.