Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Dreptul muncii

Pot deschide un PFA sau II la 15 ani și cum îmi pot desfășura activitatea online legal?

18-02-2023
Vizitator
Salutare, am 15 ani și sunt interesat să îmi deschid un PFA sau II pentru a putea să îmi desfășor activitatea online în numele meu. Întrebarea mea este, este legal să fac asta la această vârstă? Dacă nu, ce alternative legale am la dispoziție pentru a-mi desfășura activitatea online în numele meu?

De asemenea, dacă este legal să îmi deschid un PFA sau II la 15 ani, ce acte trebuie să depun în ceea ce privește diplomele? Am absolvit doar școala generală până acum, dar am urmat cursuri specializate în domeniul în care doresc să activez. Aceste diplome sunt suficiente pentru a-mi deschide PFA-ul sau II-ul? Vă mulțumesc anticipat pentru orice informație și sfat pe care le puteți oferi.
Răspunde
 17-10-2023
Vizitator
O.U.G. nr. 44/2008 stabileste ca pot desfăşura activităţi economice ca PFA doar persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani.
La 15 ani puteti fi incadrat in munca, in calitate de salariat, cu declaratie de acord din partea parintilor.
Sunt aceleasi reguli si pentru intreprinderi individuale.
Răspunde
 17-10-2023
Vizitator
Mulțumesc. În acest moment lucrez pe firma părinților, dar nu cred că este OK. De aceea întrebam.
Răspunde
 17-10-2023
Vizitator
Cand impliniti 16 ani puteti face o intreprindere familiala cu parintii.

Prin familie, în sensul ordonanţei, se înţelege soţul, soţia, copiii acestora care au împlinit vârsta de 16 ani la data autorizării întreprinderii familiale, rudele şi afinii până la gradul al patrulea inclusiv.
Răspunde
 17-10-2023
Vizitator
Mulțumesc, speram să existe o altă posibilitate să lucrez pe cont propriu.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.