Buna ziua, În anul 2022 am obținut un post, prin concurs de angajare, la o unitate militară. Pe data de 08.07.2022 au fost afișate rezultatele finale ale concursului. Contractul de muncă este din data de 21.07.2022 cu începerea activității pe data de 11.07.2022. Așa cum prevede legea 153/2017, s-a cerut similar în plată, economist debutant, gradația 5(funcţia similară reprezintă o funcţie de acelaşi fel din cadrul aceleiaşi instituţii sau autorităţi publice, care implică aceleaşi condiţii de studii, grad/treaptă profesională, gradaţie, vechime în funcţie sau vechime în specialitate, după caz, şi condiţii de muncă), cu adresa nr. X în data de 07.07.2022, adresată eșalonului superior. În data de 15.07.2022 se solicită cu adresa Y, similar în plată pentru altă funcție decât cea ocupată de mine (economist gr.II, gradația 3. În data de 01.08.2022 se primește adresă de la eșalonul superior că nu au fost identificate funcții similare pentru funcția mea (în cadrul adresei se face referire la adresa prin care noi am solicitat similar în plată pentru funcția mea). În data de 03.08.2022 se solicită cu adresa Z, similar în plata pentru alte 2 funcții decât cea ocupată de mine. Pe data de 15.08.2022 încasez salariul conform art 39 alin (2) din legea 153/2017, așa cum este prevăzut și în contract la lit. K ,,Salariul"”. În data de 17.08.2023 se solicită, de către eșalonul superior, similar în plată pentru 8 funcții, printre care și funcția ocupată de mine. În data de 18.08.2023 se primește de la eșalonul superior o adresă, cu referire la adresa Y, cu similar în plată pentru alte funcții decât cea ocupată de mine. În data de 22.08.2022 se solicită instituției noastre similar în plată pentru funcție similară cu a mea, pentru o unitate militară din Târgu Mureș și se răspunde cu salariul de bază plus elementele de salarizare pentru postul ocupat de mine. În data de 29.08.2022 (la 53 de zile de la solicitarea noastră și 49 de zile de când eu ocupam postul) se primește de la eșalonul superior o adresa, cu referire la adresa nr. X și Z, cu salariu de bază + elemente de salarizare pentru funcția mea, dar la care scrie în paranteză ,, din 02.08.2022" – adică după data mea de angajare… În data de 07.09.2022 se decide, prin Act Adițional la contract, modificarea salariului, ceea ce implică și restituirea diferenței dintre salariul încasat la 15.08.2022 și salariul stabilit prin actul additional. Intrebarea mea este: Este corect ca mi s-a luat in calcul un similar in plata venit dupa 53 de zile de la solicitare si s-a tinut cont de adresa venita pe data de 01.08.2022, in care s-a specificat ca nu am similar in plata? Si daca nu este corect, cum aș putea să procedez, ce ar trebui să fac ... |
|