Forum avocaţi > Dreptul muncii

Pauza de masă

07-08-2023

Salutare, zilele astea am avut nevoie sa plec de la muncă în intervalul in care era pauza mea de masă 12:00-13:00 pentru a rezolva niste probleme personale ce în timpul liber nu se poate din pricina programului de lucru.

Când m-am întors, am avut parte de o discuție precum eu "nu am voie sa părăsesc locul de munca nici măcar în pauză"

Voi ce părere aveți ? Este corect ceea ce spune ? Sau ar trebui sa respect acest lucru ?
Răspunde
 07-08-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil (daca exista) sau prin regulamentul intern (trebuie sa existe obligatoriu).
Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi / sau din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă. Deci, nu afecteaza programul normal de munca.
Teoretic, pauza de masa este pentru servirea mesei. Daca insa o persoana vrea sa se plimbe si sa rontaie un covrig, nu ar avea nimeni dreptul sa il impiedice.
Iar daca in regulamenul intern nu se interzice in mod expres parasirea incintei de lucru, salariatul poate merge sa manance la restaurant, daca are timp. Ca nu e nimeni obligat sa vina cu pachetelul de mancare la el.
Deci, cereti angajatorului regulamentul intern si verificati ce prevede cu privire la pauza de masa.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.