Forum avocaţi > Dreptul muncii

Abuzul în timpul și înafara timpului de lucru

10-08-2023

Salutare !
A o nelămurire ce mă neliniștește destul de mult...
Ieri a fost ziua unui familiar, am băut destul de mult iar a doua zi nu am fost apt pentru a mă duce la muncă, ulterior, șeful meu m-a sunat de 2 ori ( eu neauzind telefonul pe care îl țin în majoritatea timpului pe silent deoarece am un copil de 7 luni, dormeam )
Spre surprinderea mea, când m-am trezit, am avut parte de o veste mai mult decât absurdă, șeful meu venise la mine, intrase în curte și începuse să bată la ușă și la geam (iar eu nu am auzit din cauză că dormeam buștean)

Eu unul, am impresia (nu știu cu siguranță) dar mi se pare hărțuire și violare de domiciliu..

Dupa ce m-am trezit , l-am sunat și mi-am cerut scuze pentru lipsa de profesionalism și absența mea in această zi.
Ulterior acesta impunândumi cu un ton apăsat citez " este ora 12:30, Nu știu cum faci, nu mă interesează, dar mie îmi vii la munca azi ! "

Credeți că ar trebui să-i fac o plângere penala pentru atitudinea cu care acesta a actuat ?
Sau ce ar trebui sa fac în legătură cu tot acest "abuz" (deoarece așa mi se pare) ..
Răspunde
 17-10-2023
Vizitator
Poarta de la intrarea in curte era deschisa? Intr-adevar poate fi vorba de violare de domiciliu chiar daca s-a intrat doar in curte.
Art. 224 Cod penal
"Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."
Răspunde
 17-10-2023
Vizitator
Depuneti plangere la politie! Nu se face asa ceva.
Răspunde
 18-10-2023
Vizitator
Dan a scris pe 17-10-2023:
Poarta de la intrarea in curte era deschisa? Intr-adevar poate fi vorba de violare de domiciliu chiar daca s-a intrat doar in curte.
Art. 224 Cod penal
"Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."

Nu, nu era deschisă poarta...
Răspunde
 18-10-2023
Vizitator
Puteti face plangere penala pentru violare de domiciliu. Este discutabil daca s-ar incadra si la hartuire. In cazul hartuirii fapta trebuie produsa in mod repetat si fara un interes legitim. Cel mai bine contactati un avocat pentru redactarea plangerii.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.