Forum avocaţi > Dreptul muncii

NORMA DE LUCRU

11-07-2014
Vizitator
Lucrez ca si impiegat de miscare la o firma privata in ture de 24 de ore cu 48 libere, din cele 24 de ore nu mi se considera decai 18 ore pentru norma lunara, astfe ca eu stau la dispozitia angajatorului 240 de ore pe lina si mi se normeaza 180, diferenta se considera pauza de circulatie intre trenuri fapt pentru care facem predarea serviciului de miscare intre orele respective astfel: Azi 17.06.2014 ora23.00 IDM Gheorghe Ioan predau serviciul de miscare pana la ora 03.30 d-ului IDM Gheorghe Ioan adica tot mie), intervalul de la ora 23 pana la 3.30 se considera pauza de circulatie si in acest interval sunt obligat sa pazesc bunurile firmei cladiri, instalatii, materilale cfr, etc.) fapt pentru care sunt platit cu 30 din salariul de impiegat, adica prestez serviciu de paza insa nu mi se recunoaste ca norma de lucru si prin urmare nici ca si vechime in munca , cu toate ca sunt obligat sa nu parasesc locul de munca. A ceeasi situatie este la CN CF CFR SA firma de stat) doar ca acestia includ in norma grafica si pauzele de circulati insa le platesc cu 75 din salarul de impiegat, intrebarea mea este: Cine incalca legislatia muncii? firma mea sau firma de stat.
Răspunde
 14-07-2014

Conform Codului Muncii angajatorul dumneavoastra ar trebui sa asigure un program de lucru de maxim 12 ore zilnic, perioada urmata de 24 ore libere. In niciun caz 24 ore.Aceasta organizare a timpului de lucru este INADMISIBILA, fiind incalcate dispozitiile art. 115 alin. (2) din Codul muncii, angajatorul fiind expus unor sanctiuni ori altor masuri din partea organelor de control ( in cazul in care inspectorii ITM sunt corecti si nu accepta mita ca modalitate auxiliara de suplimentare a veniturilor ceea ce, in practica , rar te intalnesti cu asa ceva).
Ca o opinie personala ,bazata pe calculul orelor de munca, pe postul de IDM ar trebui sa fiti 4 persoane.Banuiesc ca , in acest moment sunteti doar 3.
In ceea ce priveste CFR SA ,fiind companie de stat de interes national , este posibil sa existe derogari prin contractul colectiv de munca la nivel ramura sau printr-o lege speciala asa ca, o comparatie nu cred ca se poate face.
Răspunde
 14-07-2014
Vizitator
Va multumesc, intradevar nu mai suntem decat 3 normati, o sa stabilim impreuna cu sindicatul modul de a-i actiona in instanta, la calculele noastre reiese ca intr-un an pierdem 2,5 luni, in septembrie avem 4 ani de cand suntem la ei, deci am pierdut un an, adica am stat la dispozitia lor fara sa ni se considere un an vechime.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.