Forum avocaţi > Dreptul muncii

Legal sau nu?

19-08-2014
Vizitator
Buna ziua. Am sa incep in primul rand cu faptul ca lucrez de 2 ani la o firma la care am un contract nedeterminat. La inceputul anului acesta am facut cerere pentru aprobarea concediului de odihna care a fost aprobat. Timpul a trecut si mi'a mai ramas o saptamana pana la concediu dar aceasta saptamana s'a dovedit a fii ultima mea saptamana de munca. In concluzie am fost data afara cu o saptamana inainte de concediu, fara alte preavize sau motive intemeiate. Banii pentru concediu stiu ca trebuie sa ii primesc dar nu ar trebui sa fiu platita si pentru perioada de preaviz? Chiar daca ei nu vor sa ma tina in preaviz? Mi s'a spuns ca preavizul si concediul de odihna va fii una si aceasi treaba si voi fi platita doar pentru una din doua. Este normal? Ce ar trebui sa fac?
Răspunde
 19-08-2014
Bucuresti
0722415993
www.avocat-dreptul-muncii.eu
Daca pe prerioada previzul efectuati concediul de odihna, zilele de concediu nu suspenda perioda de preaviz si sunt socotite parte din acesta.
Prin urmare, veti primi doar drepturile salariale pentru zilele de concediu plus eventualele zilele de preaviz care au ramas.
NU se plateste de 2 ori!

Avocat Specializat in litigii de munca
Tel. 0722.415.993
Răspunde
 20-08-2014

Dumneavoastra trebuie sa lucrati in perioada de Preaviz acordata de angajator.
La expirarea perioadei de preaviz, veti primi compensarea in bani pentru zilele de CO la care aveti dreptul de la 01. ianuarie pana la data incetarii contractului (pana la data terminarii preavizului)
Veti primi si salariul pentru zilele de preaviz.

Obligarea de catre angajator sa efectuati concediu de odihna in perioada de preaviz este privarea Dvs de a beneficia atat de compensarea CO (la care aveti dreptul pana la dataincetarii CIM) cat si de plata salariului pentru zilele de preaviz,
Răspunde
 21-08-2014
Bucuresti
0722415993
Pe perioada de preaviz contractul de munca isi produce toate efectele ca si pana la emiterea preavizului.

(Preavizul strict un rol informativ - aduce la cunostinta salariatului ca la expirarea acestuia contractul de munca va inceta).

Prin urmare, afirmatia "Obligarea de catre angajator sa efectuati concediu de odihna in perioada de preaviz este privarea Dvs de a beneficia atat de compensarea CO" este lipsita de temei legal.
Concediul de odihna reprezinta perioada de munca, contractul nefiind suspendat.
Alta este situatia in cazul in care avem de-a face cu un concediu medical, care potrivit Codului muncii suspenda perioada de preaviz.

Avocat Specializat in litigii de munca
Tel. 0722.415.993
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.