Forum avocaţi > Dreptul muncii

Concediere

28-08-2014
Vizitator
Pot fi concediata la 2 luni de la revenirea din concediu de crestere copil de pana la 2 ani pe motive ce nu tin de persoana mea, adica desfintare post.
Răspunde
 28-08-2014
Bucuresti
0722415993
www.avocat-dreptul-muncii.eu
Raspunsul la problema dvs este dat de art. 25 din OUG 111/2010, in special alin 3, pe care il citez mai jos:

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

Avocat Specializat in litigii de munca
Tel. 0722.415.993
Răspunde
 03-09-2014
Vizitator
Se poate desface contractul individual de munca al unui angajat daca nu doreste sa predea inventarul printr-o decizie nemotivata a directorului
Răspunde
 04-09-2014
Bucuresti
0722415993
Doua probleme de clarificat:
1. Solicitarea predarii inventarului este un atribut exlusiv al angajatorului.
2. Aceasta "Decizie" (putem sa ii spunem si sarcina de serviciu trasata salariatului) NU trebuie motivata. Acolo unde s-a dorit motivarea deciziilor angajatorului, Codul muncii a prevazut expres (ex: motivarea deciziei de concediere, a deciziei de sanctionare s.a.)

Avand in vedere cele precizate, in urma parcurgerii procedurii de cercetare disciplinara, angajatorul poate decide (aici motivat) desfacerea CIM.

Avocat Specializat in litigii de munca
Tel. 0722.415.993
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.